Gemeente Goirle

Concepttoekomstvisie 'Goirle: Groen en Sociaal'

Het college van B&W van Goirle heeft de concepttoekomstvisie 'Goirle Groen en Sociaal' vastgesteld. De gemeenteraad gaat 12 september hierover in debat en zal uiteindelijk de definitieve toekomstvisie vaststellen.

Het college kijkt in positieve zin terug op het interactieve proces en stelt vast dat de inwoners van Goirle en Riel geïnteresseerd zijn in hun toekomst.

Openbaar
De concepttoekomstvisie is een openbaar stuk. Geïnteresseerden kunnen de integrale tekst van 'Goirle: Groen en Sociaal' hier nalezen. Ook liggen enkele exemplaren ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis aan het Oranjeplein.

300 inwoners
De inhoud van de concepttoekomstvisie 'Goirle Groen en Sociaal' is mede tot stand gekomen dankzij de inbreng van een kleine 300 inwoners van Goirle en Riel. Zij namen deel aan de publieksavonden, de gesprekken met maatschappelijke groeperingen en de huiskamergesprekken. Met de vele opmerkingen, kritiek en ideeën is zoveel mogelijk rekening gehouden bij het opstellen van de visie. Het spreekt voor zich dat - gelet op de veelheid aan uiteenlopende, soms tegenstrijdige opmerkingen - niet alle inbreng gehonoreerd is.

Herijken
Gelet op de mogelijke gewijzigde omstandigheden en/of bestuurlijke inzichten stelt het college voor om rond 2011 de toekomstvisie voor 2015 nog eens onder de loep te nemen en daar waar nodig te herijken.