Ingezonden persbericht


The John Adams Institute presenteert Lezingen en discussies met William Easterly & Daniel Mendelsohn

Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam
woensdag 12 & dinsdag 18 september, aanvang 20.00 uur toegang 15 / 12,50 / 7,50 euro

Woensdag 12 september: William Easterly - The White Man's Burden De 100 miljard dollar die het Westen jaarlijks besteedt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden is weggegooid geld, volgens William Easterly. De voormalig econoom van de Wereldbank en hoogleraar aan de New York University buigt zich tijdens de lezing over de vraag waarom de huidige strategieën van ontwikkelingshulp falen. Utopische idealen en paternalisme zijn het probleem; kleinschalige en lokale initiatieven de oplossing. William Easterly gaat hierover in discussie met Jan Pronk (hoogleraar Institute of Social Studies, voormalig bijzonder VN-gezant voor Soedan, voormalig minister voor Ontwikkelingssamenwerking) en Peter Konijn (plaatsvervangend directeur Cordaid) onder leiding van Chris Kijne (journalist van de VPRO).

In samenwerking met Nieuw Amsterdam Uitgevers en Felix Meritis.

Dinsdag 18 september: Daniel Mendelsohn - The Lost In zijn nieuwste boek, The Lost: A Search for Six of Six Million, beschrijft Daniel Mendelsohn zijn zoektocht naar het lot van familieleden die zijn omgekomen in de Holocaust. Tijdloze thema's als familie, verleiding, broederverraad en ballingschap komen in het verhaal aan de orde. Michaël Zeeman gaat in gesprek met de auteur en literatuurcriticus over het prijswinnende boek.

In samenwerking met De Arbeiderspers en Felix Meritis.

Voertaal: Engels
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: 15,- / 12,50 (leden The John Adams Institute) / 7,50 (studenten, CJP, Pas 65, Stadspas) Reserveren: leden via www.john-adams.nl, niet-leden via AUB Ticketshop (Leidseplein 26, Amsterdam), VVV kantoren en de UITlijn: tel. 0900-0191 (0.40 pm)