Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 september 2007

Verdachte aangehouden in zedenzaak

Enschede

Een 39-jarige man uit Enschede is dinsdag 11 september aangehouden. Hij wordt van verkrachting en aanranding gepleegd bij een thans 16-jarig Enschedees meisje verdacht.

Naar aanleiding van een aangifte, gedaan door een thans 16-jarig Enschedees meisje, is door de politie een onderzoek ingesteld. In de periode tussen eind april 2007 en begin juni 2007 zou het slachtoffer meerdere keren verkracht en aangerand zijn. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek is dinsdag 11 september een 39-jarige Enschedeer aangehouden die ervan wordt verdacht de verkrachtingen en de aanrandingen te hebben gepleegd. In de loop van dinsdag de 11e september is de 39-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (07-068321)

Fietser gewond na aanrijding met voetganger

Hengelo

Een 78-jarige fietser uit Borne raakte dinsdagmorgen 11 september gewond toen op de Pasteurstraat in Hengelo een voetganger vanachter een geparkeerde auto de weg opliep en in aanraking kwam met de fietser.

Dinsdagmorgen 11 september werd om ongeveer 08.45 uur een aanrijding gemeld op de Pasteurstraat in Hengelo. Bleek dat een 64-jarige voetganger uit Hengelo vanachter een geparkeerde vrachtwagen de weg opliep en daarbij een 78-jarige meneer uit Borne op zijn fiets niet zag aankomen. De twee kwamen met elkaar in aanraking en de 78-jarige kwam met zijn fiets ten val. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (07-119026)

116 daar waar 60 is toegestaan

Vroomshoop

Een 33-jarige inwoner van Vriezenveen kon dinsdagmorgen 11 september zijn rijbewijs inleveren omdat hij de toegestane snelheid met meer dan 50 km per uur had overschreden.

Middels de lasergun werd dinsdagmorgen 11 september de snelheid gecontroleerd van passerende voertuigen op het Zwolsekanaal in Vroomshoop. Ter plaatse is 60 km. per uur toegestaan. Tijdens de controle bleek dat een 33-jarige automobilist uit Vriezenveen de controlepost met een snelheid van 116 km per uur naderde. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Tijdens de controle, die tussen 07 en 10 uur werd gehouden, werden in totaal 80 voertuigen gecontroleerd. Naast de 33-jarige man uit Vriezenveen, overschreden nog 14 bestuurders de toegestane maximum snelheid. Zij krijgen allen een proces-verbaal thuisgestuurd. (07-119152)

16-jarige mag bromfiets inleveren na achtervolging

Almelo

Een 16-jarige Almelose jongen werd dinsdagmiddag in zijn ouderlijke woning aangehouden nadat hij bij een achtervolging grote verkeersrisico's had genomen. Zijn bromfiets is inbeslaggenomen.

Een motoragent van de politie Twente wilde dinsdagmiddag 11 september een jongen op een bromfiets controleren op de Leemslagenweg in Almelo. Hij negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Via de Leemslagenweg, de Soeteman en de Wiekslagen raakte de bromfietser uit zicht van de motoragent, ondertussen reeds geassisteerd door een collega. Het onverantwoorde verkeersgedrag van de bromfietser, rijden door rood licht, tegen het verkeer inrijden en tot twee keer toe langs de verkeerde kant van een vluchtheuvel rijden, waarbij het overige verkeer in gevaar werd gebracht,was voor de politiemensen mede een reden om de achtervolging te stoppen. Ondertussen was het kenteken van de bromfiets reeds genoteerd en kon een 16-jarige jongen uit Almelo even later in zijn ouderlijke woning worden aangehouden. De bromfiets is inbeslaggenomen en de nodige processen-verbaal zullen tegen hem worden opgemaakt. Het bleek dat de jongen nog niet over een bromfietscertificaat beschikte en hij verklaarde dat hij er daarom vandoor was gegaan. (07-119118)

Insluiper na onderzoek aangehouden

Enschede

Een 42-jarige Enschedeer is dinsdagmiddag 11 september aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht op woensdag 25 juli jl. uit een bedrijfspand in Enschede meerdere goederen te hebben weggenomen.

Op 25 juli werden uit een bedrijfspand aan de De Ruyterlaan in Enschede een aantal goederen weggenomen. Een onderzoek naar de insluiper werd ingesteld en naar aanleiding hiervan werd dinsdagmiddag 11 september een 42-jarige Enschedeer aangehouden die van de insluiping en het wegnemen van de goederen wordt verdacht. Door de officier van justitie was toestemming verleend voor de aanhouding. Surveillerende politiemensen zagen de 42-jarige dinsdagmiddag lopen op de Ripperdastraat in Enschede en wisten dat hij kon worden aangehouden. Dit werd gedaan en de verdachte is dinsdag de 11e september in de loop van de avond voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (07-097610)

Oplettende getuige geeft door dat een dronken automobilist weg wil rijden

Enschede

Een 62-jarige Enschedese automobilist kon dinsdagavond 11 september worden aangehouden omdat een getuige doorgaf dat de man dronken achter het stuur van zijn auto stapte en weg wilde rijden.

Dinsdagavond 11 september om ongeveer 19.15 uur werd door een oplettende getuige gemeld dat een automobilist in zijn auto probeerde te stappen en weg wilde rijden. Volgens de getuige had de man veel te veel gedronken. De automobilist en zijn auto waren op dat moment in de parkeergarage aan de Noorderhagen in Enschede. Het kenteken van de auto werd door de getuige doorgegeven.

Toen politiemensen bij de parkeergarage aankwamen zagen ze dat de bedoelde auto net de parkeergarage uit kwam rijden. Door de politieauto voor de uitgang te zetten kon de automobilist niet meer verder en werd hij gecontroleerd. Het bleek dat de man, een 62-jarige Enschedeer, behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken en hij werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 2.63 promille uit waarop het rijbewijs van de 62-jarige werd ingevorderd. Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt. (07-119353)

053-4555588


---- --