TNT Group

Persbericht

TNT lanceert nieuw pakket express diensten voor de morgen - 12:00 Economy Express, de eerste 'economy'-express service met gegarandeerde aflevertijd

12 september 2007, 09:30 CET - Amsterdam, TNT maakt vandaag de lancering bekend van een nieuw pakket services waarmee klanten de beschikking krijgen over een uitgebreid wereldwijd aanbod gestandaardiseerde binnenlandse en internationale expressdiensten. Met de toevoeging van twee nieuwe diensten met gegarandeerde aflevertijd - '10:00 Express' en '12:00 Economy Express' - naast de bestaande '9:00 Express' en '12:00 Express' legt TNT een sterke nadruk op de aflevering gedurende de morgen en biedt het bedrijf vanaf nu meer diensten met ochtendaflevering dan welke concurrent dan ook. Met name '12:00 Economy Express' is een primeur in deze sector, in die zin dat klanten hiermee beschikken over een dienst die zowel voordelig als tijdzeker is. Het nieuwe aanbod van expressdiensten wordt wereldwijd gelanceerd en zal vanaf 17 september operationeel zijn.

Met dit nieuwe aanbod speelt TNT in op de universele behoefte van klanten aan gegarandeerde aflevering in de ochtend, meer keuze tussen diensten en minder complexiteit door standaardisering van het dienstenaanbod. TNT heeft uitgebreid onderzoek gedaan onder 7.500 gebruikers van expressdiensten in belangrijke markten wereldwijd. De uitkomsten hiervan tonen aan dat klanten van hun express-leverancier, naast snelheid en ruime gewichtsmogelijkheden en dekking, met name gemak, betrouwbaarheid en controle over hun zending verwachten. Het nieuwe assortiment van diensten van TNT beantwoordt direct aan deze verwachtingen.

'TNT is hét bedrijf als het gaat om aflevering in de ochtend', aldus Marie-Christine Lombard, Group Managing Director van de divisie Express van TNT. 'Ons nieuwe aanbod van diensten, waaronder een primeur op deze markt, biedt ons groeikansen doordat we nu meer tijdzekere diensten aan onze klanten kunnen verkopen. Onze klanten profiteren van hun kant van een bredere keuze aan diensten met aflevering in de ochtend, met het gemak van een one-stop-shop oplossing'.

Voortbouwend op de volledig geïntegreerde netwerkinfrastructuur voor weg- en luchtvervoer van TNT biedt het nieuwe dienstenpakket een bredere geografische dekking voor de aflevering vóór 9:00, 10:00 en 12:00 uur in meer steden en zakelijke centra wereldwijd dan tot nu toe.
Ter ondersteuning van het nieuwe dienstenpakket lanceert TNT een internationale communicatiecampagne. Deze combineert rond het thema 'Good Morning!' allerlei vormen van communicatie, gedrukte en buitenreclame, 'virale' en direct marketing, online en interne communicatie.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie

'9:00 Express', '10:00 Express' and '12:00 Express' zijn van-deur-tot-deur expressdiensten voor spoedeisende zendingen met gegarandeerd tijdstip van aflevering op de volgende of eerstmogelijke werkdag in grote steden en belangrijke zakelijke centra wereldwijd. '12:00 Economy Express' is een van-deur-tot-deur expressdienst met gegarandeerd tijdstip van aflevering op een bepaalde dag die bedoeld is voor minder urgente zendingen, die een kosteneffectieve mogelijkheid biedt voor de verzending binnen twee tot vier dagen naar de landen van de EU. Deze producten vormen een aanvulling op het TNT-portfolio van tijdzekere diensten, zoals Express and Economy Express, en speciale diensten zoals 'Sameday' met een overkomstduur die in minuten en uren wordt gemeten. In sommige landen biedt TNT zelfs nog meer opties voor ochtendlevering. In Duitsland en Frankrijk biedt TNT bijvoorbeeld al een '8:00 Express'-product.

Over TNT
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 159.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat
1.276 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.