Ingezonden persbericht


Oktobernummer Cosmopolitan meest diervriendelijke nummer ooit

Persbericht. september 2007

Smart Girls Fake It!
Bied op Plessen, Drijver, Verbaan, Otazu of Ham en steun Bont voor Dieren

Het oktobernummer van Cosmopolitan is het meest diervriendelijke nummer ooit. Cosmo komt in actie tegen dierenleed, dat helaas nog steeds aan de orde van de dag is. En dat terwijl respect en een liefdevolle omgang met dieren in een ontwikkeld land als Nederland vanzelfsprekend zouden moeten zijn. Reden voor Cosmo om hier extra aandacht aan te besteden. Georgina Verbaan, Anna Drijver, Rodrigo Otazu, Nikkie Plessen en Otto Jan Ham hebben voor Cosmopolitan de enige echte Smart Girls Fake It T-shirts gecustomized. Hun creaties worden in de nieuwste Cosmo verloot. De opbrengst gaat naar Bont voor Dieren (www.bontvoordieren.nl), de stichting die campagne vóór dieren en tegen bont voert.

Nikkie Plessen, vj bij TMF, heeft promotie-cd's van bekende artiesten aan haar T-shirt bevestigd. Cd's van Sascha Visser en Roxeanne Hazes maar ook van Di-rect en van Dance-4Life maken haar creatie tot een exclusief verzamelobject.

Rodrigo Otazu gebruikte zwarte kristallen uit zijn sieradenlijn Shivers om zijn T-shirt te customizen. Hij noemt zijn creatie Warrior of Love.

Otto Jan Ham, presentator bij MTV en dj bij Studio Brussel maakte een gevatte woordspeling op het t-shirt en biedt de draagster van zijn T-shirt een drankje aan, mochten zij elkaar ontmoeten.

Actrice Anna Drijver heeft `fake fur' op de rug van haar T-shirt bevestigd. Met deze creatie krijgt de draagster een mooie Anna Drijver-haardos oftewel een zeemeerminnenlook.

Georgina Verbaan heeft haar T-shirt met rode appeltjes en vintageknoopjes versierd en het van een sexy halslijn voorzien.

Wat vindt Cosmo zelf?
Cosmo is al sinds jaar en dag tegen bont en zal dan ook nooit bont in modeproducties gebruiken. Cosmopolitan houdt van dieren, niet alleen omdat hun liefde onvoorwaardelijker is dan die van de gemiddelde man, maar ook gewoon omdat ze zo vertederend, trouw, cute, aaibaar en eigenwijs zijn.

Verder in dit nummer
Waarom celebs zo van dieren houden; extreme dierenliefde: met je huisdier in therapie; bekende Nederlandse mannen over de passie voor hun hond; werken met dieren; hoe een carrièrevrouw alles opgaf om in Thailand olifanten te redden.


---