Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 12 september 2007

Persbericht

Ondertekening convenant gemeente De Wolden en kerngroep Natuur & Milieu

Op 7 september jl. is het convenant ondertekend tussen gemeente De Wolden en de kerngroep Natuur & Milieu.

Deze overeenkomst legt wederzijdse afspraken vast tussen de gemeente en de genoemde kerngroep. In de kerngroep zitten vertegenwoordigers van verschillende groeperingen zoals natuurbeschermingsorganisaties, de NLTO, vrouwenorganisaties, basisonderwijs, middenstand en de gemeente.

In het convenant staan afspraken die als doel hebben om lokale natuur- en milieuthema's structureel onder de aandacht te brengen bij inwoners en bestuur van de gemeente De Wolden. De kerngroep kan haar mening geven over lokaal natuur- en milieubeleid, in het bijzonder in situaties waarbij de voorbeeldfunctie van de gemeente aan de orde is. Daarnaast wordt onderlinge uitwisseling van informatie tussen de vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties over lokale natuur- en milieuonderwerpen gestimuleerd.

Op de agenda heeft de kerngroep onderwerpen als gemeentelijk milieubeleid, zwerfvuil en bermbeheer staan. Recent heeft de kerngroep onder meer een bijdrage geleverd aan het project 'Op de fietse'. Met dit project werd campagne gevoerd om het fietsen op de korte afstand in de gemeente te stimuleren.

Het convenant is ondertekend door wethouder mevrouw A. van der Ziel- Nauta namens de gemeente, door de heer J. Verburg (voorzitter) namens de kerngroep Natuur & Milieu en door mevrouw J. Timmerman- van Pijkeren (secretaris van de kerngroep en beleidsmedewerker milieu).

De heer Verburg: 'Ik heb hier positieve verwachtingen van. Het is mooi dat het vastgelegd is dat diverse groeperingen op formele wijze mee kunnen denken. Als kerngroep zullen we ons vooral richten op milieubewustzijn en duurzaamheid.' Ook wethouder Van der Ziel is verheugd over de samenwerking: 'De kerngroep Natuur & Milieu fungeert als klankbord voor de gemeente op het gebied van natuur- en milieucommunicatie in brede zin. Uiteraard moeten ideeën en adviezen wel binnen de gemeentelijke kaders passen, maar daar heb ik het volste vertrouwen in.'


---




Gemeente De Wolden