Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Terborg - zonder helm, maar mét drank op aangehouden      |
In de nacht van dinsdag op woensdag 12 september is een 47-jarige man uit Terborg aangehouden op de Industrieweg omdat hij op een bromfiets reed zonder helm. Een blaastest op straat wees bovendien het gebruik van alcohol uit.

De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij bij het afnemen van een ademanalyse een promillage van 1,0 blies. De man is beboet voor het rijden zonder helm, rijden onder invloed en het rijden zonder bromfietscertificaat en/of rijbewijs.

|     |Winterswijk - Bromfietscontrole en verkeerscontrole       |
Dinsdagochtend 11 september heeft de politie een bromfietscontrole en algemene verkeerscontrole gehouden op de Haitsma Mulierweg, de Waliensestraat en de Groenloseweg.

Bij de bromfietscontrole, waarbij de rollentestbank werd ingezet, zijn zeven bromfietsen gecontroleerd. Allen bleven onder het toegestane vermogen. Slechts één bromfiets vertoonde een mankement, namelijk een defecte richtingaanwijzer. Het resultaat van de algemene verkeerscontrole was bekeuringen voor onder andere het niet dragen van de gordel (10x), niet handsfree bellen (2x) en het ontbreken van een eindmarkering op een uitstekende lange lading van ruim 2 meter.

|     |Zelhem - Vrouw betrapt inbrekers                          |
Aan de Terborgseweg in Zelhem zijn dinsdagmiddag 12 september rond 15:00 uur twee inbrekers betrapt door een 27-jarige vrouw uit Breda.

De vrouw bevond zich in een slaapkamer aan de achterzijde van het huis toen ze gerommel hoorde. Ze zag vanuit een raam twee mannen rond het huis lopen, en een kleine rode auto op de oprit staan. De mannen probeerden met een trap uit een schuurtje via een slaapkamerraam de woning binnen te gaan. Doordat de vrouw begon te gillen sloegen de mannen op de vlucht in een kleine rode personenauto. Het gaat om twee vrij lange mannen (beide ruim 1.90 m), beide waren gekleed in een ruitjeshemd en een spijkerbroek. Een van de mannen heeft een stevig postuur, een blanke huidskleur en donkerblond of grijs kalend haar. De ander is breed gebouwd met zwart kort en stijl haar. Verder heeft hij een zwarte snor en sik, en een licht getinte huidskleur. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen via 0900 - 8844.

|     |Eibergen - diefstal aluminium                             |
Dinsdag 11 september heeft een bedrijf aan de Kiefteweg de diefstal van ongeveer 300 kilo aluminium ontdekt. De diefstal heeft tussen donderdag 6 en dinsdag 11 september plaatsgevonden.

De daders zijn vermoedelijk via het terrein van een aangrenzend bedrijf bij het hekwerk van het gedupeerde bedrijf uitgekomen. Hier is het hekwerk geforceerd en vermoedelijk is ook hier het aluminium overgeladen in een aanhangwagen of een vrachtwagen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Mensen kunnen hiervoor bellen met 0900 - 8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --