Apple Benelux

Belangrijke upgrade van Logic Pro en het nieuwe MainStage

Bunnik, 12 september 2007 ­ Apple presenteert vandaag Logic Studio, een uitgebreid pakket met professionele tools die muzikanten alles biedt wat ze nodig hebben om in de studio en op het podium muziek te maken, te produceren en uit te voeren. Het pakket kost slechts 479 Euro. Logic Studio bevat Logic Pro 8, een belangrijke upgrade die een intuïtieve, nieuwe interface combineert met de vermaarde geluidskwaliteit en uiterst betrouwbare timing van Logic, en introduceert MainStage, een innovatief, nieuw programma waarmee muzikanten met de Mac liveconcerten kunnen verzorgen. Logic Studio bevat ook Soundtrack Pro 2, het programma van Apple voor professionele audio-postproductie; Studio Instruments, met 40 perfect klinkende instrumenten; Studio Effects, met 80 professionele effectplugins; een enorme Studio Sound Library; en een veelzijdige set productiehulpprogramma's.

"Muzikanten zullen graag werken met de Mac, of het nu gaat om het intuïtieve GarageBand of het geheel vernieuwde Logic Studio", aldus Rob Schoeben, vice-president Applications Product Marketing van Apple. "Voor minder dan 500 Euro maakt Logic Studio van de Mac het meest veelzijdige muziekinstrument ter wereld."

De kern van Logic Studio is Logic Pro 8, nu met een intuïtieve interface in één venster. Daarmee kun je direct allerlei voorzieningen voor het maken en produceren van muziek gebruiken, inclusief precies aansluitende overgangen en nauwkeurige bewerking op samplerniveau, rechtstreeks in het Arrange-venster. En dankzij nieuwe tools voor audioproductie, zoals Quick Swipe Comping en het dynamisch aanmaken van "channel strips", verlopen veelvoorkomende taken sneller. Logic Pro 8 omvat ook complete voorzieningen voor surroundproductie, met innovatieve regelaars voor surround-panning, meerkanaalssporen en -bussen, en ondersteuning voor True Surround- software-instrumenten en -effecten.

MainStage maakt van de Mac een krachtige machine voor liveoptredens die een betrouwbaar en consistent geluid produceert, of de muziek nu thuis, in een oefenstudio of voor publiek wordt gemaakt. Schermregelaars zorgen voor de koppeling tussen softwareplugins en hardwareknoppen,

-faders en -toetsen, zodat muzikanten tijdens liveoptredens hun eigen apparatuur kunnen gebruiken. Op een gemakkelijk af te lezen, interactief scherm ­ speciaal ontwikkeld om op afstand en bij slecht licht te bekijken ­ is alle informatie te zien die op het podium nodig is. Professionele sjablonen zorgen voor eenvoudige configuratie, zodat muzikanten meer tijd overhouden om met hun eigen, unieke geluid te experimenteren.

Soundtrack Pro 2 is ideaal voor het maken van geluid bij beelden, met professionele bewerkingstools en naadloze integratie met film en video, waardoor alle aspecten van de audiopostproductie eenvoudiger worden. Muzikanten kunnen hun eigen partituur componeren in Logic Pro 8 en vervolgens met Soundtrack Pro 2 dialogen bewerken, geluidseffecten ontwerpen en alles mixen tot echt filmgeluid.

Met de 40 instrumentplugins van Studio Instruments kunnen muzikanten vrijwel elk denkbaar geluid ten gehore brengen. Voorbeelden zijn verbeterde versies van Ultrabeat, Sculpture en ES2-synthesizers en de EXS24-sampler. Studio Effects omvat een nieuwe Delay Designer-plugin die vergaande controle biedt over individuele delay taps, en Space Designer, nu met True Surround-verbeteringen voor meerkanaals- audioverwerking. Logic Studio bevat bovendien een enorme Studio Sound Library, met materiaal uit de vijf Jam Pack-collecties en Final Cut Studio 2, zodat muzikanten beschikken over in totaal 18.000 Apple Loops, 1300 EXS-instrumenten en 5000 geluidseffecten uit de meest uiteenlopende genres en stijlen. Productiehulpprogramma's zijn onder andere WaveBurner voor het maken van master-cd's, Compressor 3 voor surroundcodering, een Apple Loops-hulpprogramma en een nieuw Impulse Response-hulpprogramma voor het registreren van de akoestiek van echte zalen.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Logic Studio is per direct verkrijgbaar via de Apple Online Store (www.apple.com/nlstore) en bij de erkende Apple resellers voor een adviesprijs van 479 Euro. Geregistreerde Logic Pro 7-gebruikers kunnen een upgrade kopen voor 199 Euro. Klanten die Logic Pro 7 op of na 1 augustus 2007 hebben gekocht, komen in aanmerking voor een gratis update naar Logic Studio (administratie- en verzendkosten worden wel berekend). Ga naar www.apple.com/nl/logicstudio voor een volledig overzicht van de systeemvereisten en voor meer informatie over Logic Studio. Hier vind je ook een overzicht van gecertificeerde, compatibele hardware en software.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de
personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple dit jaar de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

(c) 2007 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Logic, Soundtrack, Jam Pack, Final Cut Studio en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---

Juriaan Bosman | PR Manager Benelux | Apple Benelux B.V.

Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
The Netherlands
registration number 30063224

Tel: +31-(0)30-6593940
Mobile: +31-(0)6-53865628
Fax: +31-(0)30-6593850
Email: bosman.j@euro.apple.com
Website: www.apple.com/nl/pr