Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Vierhouten - Onder invloed                                |
De politie heeft dinsdagavond 11 september 2007 omstreeks 21.00 uur aan 43-jarige man uit Vierhouten aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

De politie zag de man in een bedrijfsbus rijden op de Elspeterbosweg. Door zijn rijgedrag viel hij waarna de politie een controle uitvoerde. Hierbij bleek de man gedronken te hebben waarop hij werd aangehouden. Op het bureau blies hij bij een blaastest 1.27 prom. (vanaf 0,5 prom. strafbaar) De politie maakt proces-verbaal op en heeft de bestuurder een rijverbod opgelegd.

|     |Elburg - Winkeldiefstal met gestolen auto                 |
De politie onderzoekt een winkeldiefstal die plaats vond in een winkel aan de Vooronder op dinsdagmiddag 12 september 2007 omstreeks 12.30 uur.

De nog onbekende daders hebben pakjes sigaretten weggenomen uit de winkel en zijn er vervolgens vandoor gegaan. Na onderzoekt bleek dat de mannen wegreden in een eerder in Lelystad gestolen auto. Het betreft een blauw Opel Astra met kenteken DT-RF-76. Het signalement van de mannen luidt: Man 1 ) blanke man, ongeveer 1.80m, 25 a 30 jaar, normaal postuur, zwart kort haar, hij droeg een zwart shirt en blauwe spijkerbroek. Man 2) getinte huidskleur, ongeveer 1.65m, 25 a 30 jaar, krullend haar tot in de nek, hij droeg een petje met een lichtbruine ribjas. De politie is op zoek naar getuigen of tips van mensen die aan de hand van het opgegeven signalement denken de mannen te herkennen. Telefoonnummer 0900-8844.

|     |Ermelo/Putten - Controles schoolgaande jeugd              |
Nu de scholen weer zijn begonnen, gaat de politie van Ermelo-Putten de komende maanden op verschillende locaties toezciht houden op het verkeersgedrag van de schoolgaande jeugd. De controles hebben tot doel om de verkeersveiligheid te bevorderen.

De politie zal vooral letten op het fietsen met drie of meer naast elkaar of aan de verkeerde kant van de weg, rijden door rood licht, niet stoppen bij stopbord + geen voorrang verlenen. Voor deze overtredingen gelden boetes van E 50,- voor fietsers, en E 90,- voor de bromfietsers. Het "slechts" niet stoppen bij een stopbord, wordt beboet met E 30,- voor fietsers en voor bromfietser E 50,-) Dinsdagmorgen 11 september 2007 heeft de politie in de ochtenduren onder andere gecontroleerd in Ermelo aan de Putterweg, Oude Telgterweg, Telgterweg en de Hamburgerweg en in Putten aan de Oude Rijksweg en Harderwijkerstraat. Er werden geen overtredingen waargenomen.

|     |Hattem - Jongelui bekeurd voor verblijf in de Verkentoren |
De politie heeft maandagavond 10 september 2007 in Hattem negen jongeren bekeurd omdat ze de Verkentoren aan de Grote Gracht gebruikten als hangplek.

Tijdens een controle trof de politie de jongelui in de toren, die met een hek afgezet is om aan te geven dat verblijf daar niet toegestaan is. De jongens en meisjes in de leeftijd tussen 15 en 24 jaar, bleken afkomstig uit Hattem, Heerde en Wezep. Ze zijn bekeurd en hen wordt een boete opgelegd van E 50,-

Einde berichten


---


---


---

---- --