Ingezonden persbericht


Bert van Marwijk analiseert exclusief de UEFA Champions League op Sport1

alléén op Sport1 iedere dinsdag alle wedstrijden én alle hoogtepunten

Amsterdam, 12 september 2007 - Feyenoord-coach Bert van Marwijk gaat in het komend voetbalseizoen 2007/2008 exclusief voor Sport1 elke dinsdag alle wedstrijden in de UEFA Champions League analyseren.

Van Marwijk, de laatste trainer die met een Nederlandse club een Europese hoofdprijs won, laat zijn licht schijnen over de strijd in het 'Europese kampioenenbal'. Naast Van Marwijk schuift ook oud-international en topscoorder Wim Kieft iedere dinsdag in de SPORT1-studio aan, om de verrichtingen van alle Nederlandse en buitenlandse toppers te beoordelen. Iedere woensdag geeft oud-international Marc van Hintum zijn zienswijze op alle gespeelde wedstrijden. Samen met het presentatieteam van Sport1 onder leiding van Kees Jansma betekent dit dat Sport1 de UEFA Champions League in de sterkste opstelling zal verslaan.

Net als voorgaande jaren zendt Sport1 ook dit komende seizoen álle wedstrijden in de UEFA Champions League rechtstreeks uit. Door gebruik te maken van de Sport1 Extra kanalen op de digitale kabel kan de kijker zelf kiezen naar welke wedstrijd hij zal kijken of hij kan 'een rondje langs de velden' maken. Daarnaast heeft Sport1 de exclusieve uitzendrechten voor alle wedstrijden die op dinsdagavond gespeeld worden. Daar waar andere zenders zich op dinsdag moeten beperken tot de wedstrijd en hoogtepunten van slechts één wedstrijd, zal alleen op Sport1 zowel in de rust als direct na afloop een compleet overzicht gegeven worden van alle doelpunten en overige hoogtepunten van de wedstrijden die op dinsdag worden gespeeld. Vanzelfsprekend laat Sport1 ook alle UEFA Champions League wedstrijden en hoogtepunten op de woensdagen zien.

Voor komende dinsdag betekent dit dat naast de verrichtingen van de Nederlanders bij Real Madrid - Werder Bremen álle hoogtepunten van bekerhouder Milan tegen Benfica en de verrichtingen van Kuyt en Babel met Liverpool tegen Porto en de wedstrijden van o.a. Chelsea en Valencia die dag alleen bij Sport1 te zien zijn.

Sport1
Sport1 is een betaal-TV zender van Chellomedia, de Europese content en digitale services-divisie van Liberty Global, Inc. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Deze zender biedt maximaal acht digitale sportkanalen tegelijkertijd waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, honkbal, darts, golf en tennis te zien. Sport1 biedt ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten bij een kabelbedrijf of aanbieder van satelliettelevisie. Kijk voor meer informatie op: www.sport1.nl.

Voor meer informatie of digitale foto van Bert van Marwijk, neem contact op met: Contactpersoon
Sport1
Judith Huisman
T: 020 77 83 855
E: jhuisman@chellomedia.com