Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 12-09-2007

Bromfietser rijdt tegen stilstaande auto

Rosmalen - Een 17-jarige inwoner van Rosmalen is dinsdagmiddag op de Wilhelminastraat met zijn bromfiets achterop een geparkeerde auto gereden. De bromfietser had de auto over het hoofd gezien. Als gevolg van de aanrijding raakten beide voertuigen beschadigd. De jongeman werd door de ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Hij heeft vermoedelijk zijn pols gebroken.

Huiselijk geweld

Rosmalen - Maandagmiddag heeft de politie in zijn woonplaats Rosmalen een 65 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 60 jarige echtgenote te hebben mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten.

Mishandeling

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag heeft de politie op de Rietveldenweg in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch, een 44 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 41 jarige ex. De man is ingesloten maar ontkent zijn ex te hebben mishandeld. Hij is in verze-kering gesteld en ingesloten.

Gewapende overval op apotheek

's-Hertogenbosch - Een gewapende man heeft woensdagmiddag de apotheek aan de Hintamerstraat overvallen. De man kwam binnen en bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp het aanwezige personeel. Een personeelslid werd gedwongen de kassa te openen. Hieruit graaide de man geld en tevens nam hij meerdere verpakkingen parfum mee. De verdachte is er vervolgens op een fiets vandoor gegaan. Door de politie werd direct met meerdere eenheden een zoekactie naar de overvaller gestart, wat niet het gewenste resultaat opleverde. Hierbij werd ook een helikopter ingezet. Door de technische recherche werd ter plaatse sporenonderzoek gedaan. De politie roept getuigen op zich te melden.

Ongewenst vreemdelinge ingesloten

Boxtel - In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie aan de Lijsterbesgaard in Boxtel een 35 jarige Joegoslavische vrouw aangehouden. De vrouw, die een woonadres opgaf in Ant-werpen stond gesignaleerd als ongewenst vreemdelinge en is ingesloten.

De politie kwam de vrouw op het spoor omdat zij betrokken was geraakt bij een onenigheid met een bevriend echtpaar in Boxtel.

Vijf meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

Oss - De politie heeft dinsdagmiddag drie 12-jarige meisjes uit Nistelrode en een 14 en een 15-jarig meisje uit Oss aangehouden, nadat zij gezamenlijk bij een winkel aan de Walstraat diefstal hadden gepleegd. De winkeldievegges stalen enkele stuks sieraden maar werden door een medewerker van de winkel betrapt. Zij werden overgedragen aan de politie. Na verhoor werden zij in vrijheid gesteld. Alle vijf de verdachten zijn doorverwezen naar bureau HALT.

Ossenaar aangehouden voor rijden onder invloed op bromfiets

Oss - De politie heeft dinsdagavond op de Oostwal een 52-jarige inwoner van Oss aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol op een bromfiets reed. De man bleek een ruim drie maal te hoog alcoholpromillage te hebben. Tevens bleek na controle dat hij geen geldig rijbewijs had. Tegen de Ossenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gesignaleerde man aangehouden

Oss - De politie heeft woensdagochtend op de Macharenseweg een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, omdat hij gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf van 74 dagen en daarbij ook nog ruim 325,00 euro aan boetes had openstaan.

De boetes werden weliswaar snel voldaan, maar hij zal de opgelegde straf moeten uitzitten. Ook was hij ten tijde van zijn aanhouding in het bezit van een verboden mes, waarvoor hij werd bekeurd.

Verdachte van woninginbraak aangehouden

Uden - In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie aan de Markt in Uden een 24 jari-ge Duitser aangehouden. De man wordt er van verdacht maandagavond te hebben ingebroken in een kamer van een woning aan de Neringstraat West in Uden. Bij de inbraak was een laptop weggenomen. Die werd bij de aanhouding aangetroffen bij de verdachte. Hij is ingesloten.

Man aangehouden voor bedreiging met riek

Escharen - Een 51-jarige inwoner van Escharen is dinsdagmiddag op de Schrijfakkerweg door de politie aangehouden in verband met de bedreiging van een 47-jarige man uit Zeeland. De mannen hadden een conflict over de aan- en verkoop van een bromfiets wat escaleerde. Daarbij dreigde de verdachte met een riek. Na zijn aanhouding werd hij overgebracht naar het politiebureau. Hij werd verhoord en daarna in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden in het bezit van vuurwapens na politieactie

Cuijk - De politie heeft in de vroege woensdagochtend een 53-jarige inwoner van Cuijk in zijn woning aangehouden in verband met wapenbezit. Uit onderzoek was gebleken dat de man, een bekende van de politie, vermoedelijk wapens in bezit had. De politie viel het huis van de verdachte binnen en wist hem, ondanks zijn hevige verzet, snel te overmeesteren. Tijdens een huiszoeking werden twee geladen vuurwapens en een stiletto aangetroffen. De verdachte werd na zijn aanhouding overgebracht naar een politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.

Politie ontdekt grote hennepdrogerij in loods

Sint Agatha - In een loods aan de Liesmortel in Sint Agatha heeft de politie dinsdagochtend een grote hennepdrogerij aangetroffen. Er werden tientallen kilo's gedroogde hennep in beslag genomen, die een straatwaarde van ruim 150.000 euro vertegenwoordigen.

Tevens trof de politie ruim driehonderd kilo gedroogde erwten aan, die gebruikt worden om de hennep mee te vermengen. Alle aangetroffen apparatuur ten behoeve van de drogerij werd in beslag genomen. Er was ook sprake van diefstal van stroom; de elektriciteitsmeter bleek te zijn gemanipuleerd. Door medewerkers van een regionaal milieuteam werd een grote hoeveelheid verboden chemicaliën in beslag genomen. Ter plaatse werden een 41-jarige man uit Brakel en een 47-jarige vrouw uit Cuijk aangehouden. Zij werden door de politie verhoord, waarna de vrouw in vrijheid en de man in verzekering werd gesteld.