Ingezonden persbericht


(pic)
Luchthaven Schiphol, 12.09.2007

AUSTRIAN AIRLINES HOUDT TIJDELIJK DASH 8-400 AAN DE GROND

Geplande vluchten omgeboekt

De Austrian Airlines Group heeft, in overeenstemming met de wereldwijde aanbeveling van vliegtuigfabrikant Bombardier, tijdelijk het type de Dash 8-400 uit de vloot gehaald. De aanbeveling van de fabrikant geldt voor acht van de tien toestellen van dit type, die allemaal door Austrian arrows worden ingezet.

Het besluit van Bombardier is genomen op basis van twee losse incidenten in de afgelopen dagen. Beide incidenten zijn voorgevallen bij een Scandinavische luchtvaartmaatschappij en hebben te maken met mankementen in het landingsgestel van de Dash 8-400. Onmiddellijk na het eerste incident heeft Austrian Airlines de hele vloot grondig nagekeken. Deze controle heeft verder geen technische gebreken aan het licht gebracht. Aangezien de veiligheid van de passagiers de eerste prioriteit is van de Austrian Airlines Group, heeft de maatschappij direct na het tweede incident besloten het type tijdelijk uit de vloot te halen. Deze beslissing is geheel in lijn met het advies dat de fabrikant Bombardier vandaag heeft uitgestuurd.

Austrian Airlines is continue in contact met de fabrikant, die momenteel onderzoek doet naar het landingsgestel van dit type vliegtuig. Austrian Airlines zal strikt de aanbevelingen opvolgen die voortvloeien uit de testresultaten van Bombardier.

Austrian Airlines boekt zoveel mogelijk geplande vluchten over op andere vliegtuigen. Passagiers van korteafstandsvluchten die niet kunnen worden overgezet naar een ander toestel, worden omgeboekt. Passagiers kunnen voor meer informatie over hun eigen vlucht het volgende nummer bellen +43 (0) 5 1789.

De Austrian Airlines Group bestaat uit Austrian Airlines, Austrian arrows en Lauda Air en maakt deel uit van de Star Alliance. www.austrian.com.