Ingezonden persbericht


D66 Tilburg blij met opheffen alcoholverbod Willem II

D66 Tilburg is verheugd te vernemen dat het alcoholverbod bij voetbalwedstrijden van Willem II per januari opgeheven wordt. Op aandringen van supportersorganisaties en Willem II zelf gaat er een pilot komen waarin een in het stadion gekocht biertje ook op de tribune genuttigd mag worden.

In januari en juli van dit jaar stelde D66 Tilburg schriftelijke vragen aan het college om tot het opheffen van een verbod te komen. "Het is rechtvaardig dat er nu ook in Tilburg op de tribune een biertje genuttigd mag worden. Bij een avond of middagje voetbal moet je als je wil ook van een biertje kunnen genieten", aldus Peter van Gool, D66 Tilburg. Bij het overgrote merendeel van de betaalde voetbalclubs mag er al langer gedronken worden op tribune, Willem II was hier op nog een uitzondering.

Het gaat om een pilot van een halfjaar die in januari 2008 van start gaat. "Veel supporters zagen deze regel als overbodig, maar ondanks het feit dat het lang heeft geduurd, getuigd het van vertrouwen dat burgemeester Vreeman nu samen met Willem II een pilot wil starten. Het is nu aan de supporters om te bewijzen dat de wijziging niet gaat leiden tot meer incidenten", aldus Van Gool.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Peter van Gool
Commissielid D66 Tilburg
06-51643961 / p.vgool@planet.nl


---- --