Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans bezoekt Roemenië

12 sep 2007 | Vandaag heeft staatssecretaris Timmermans zijn bezoek aan Roemenië afgerond.

Hij sprak daar onder andere met minister van Justitie Chiariu over de uitdagingen waar Roemenië voor staat als het gaat om de implementatie van Europese regelgeving. Timmermans uitte zijn zorgen over de capaciteit van de Roemeense rechterlijke macht om dit proces in goede banen te leiden.

Nederland ondersteunt Roemenië bij de noodzakelijke justitiële hervormingen in de vorm van expertise en samenwerkingsprojecten. De Nederlands-Roemeense samenwerking op dit terrein zal binnenkort worden uitgebreid. Een voorbeeld hiervan is het Eur-Infra project, een ICT-project ter ondersteuning van het justitiële apparaat. De lancering hiervan zal tijdens een gemeenschappelijk seminar plaatsvinden.

Verder had Timmermans een ontbijtbespreking bij de Nederlandse Kamer van Koophandel in Roemenië. Onderwerp van gesprek waren de kansen en de risico's die het ondernemerschap in Roemenië met zich meebrengt.

Tevens sprak Timmermans met de minister van Buitenlandse Zaken Cioroianu over onder andere het milieu en klimaat- en energiebeleid. Hierbij is afgesproken de reeds bestaande samenwerking op dit terrein uit te breiden. Timmermans overhandigde Cioroianu het eerste exemplaar van een nieuwe brochure met daarin een overzicht van ruim honderd door Nederland gefinancierde milieu- en waterprojecten.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl