Ingezonden persbericht


Persbericht

D66 wil parkeren met creditcard ook in Amsterdam

Amsterdam, 12 september 2007

Amsterdam moet haar parkeerautomaten bruikbaar maken voor creditcards. Daarmee wordt parkeren in Amsterdam een stuk gebruiksvriendelijker, onder meer voor buitenlanders die voor zaken of hun plezier naar Amsterdam komen. Dat zeggen duoraadslid Jan Paternotte en fractievoorzitter Ivar Manuel van D66 in Amsterdam, die het plan voorleggen aan de gemeenteraad.

"Het chippen is op zijn retour, en met de huidige tarieven moeten mensen met bakken kleingeld in hun auto rondrijden. Ook is parkeergeld betalen in Amsterdam onbegrijpelijk voor buitenlanders. Wethouder Herrema wil nu de automaten ombouwen, zodat vuile auto's meer kunnen gaan betalen. Laten we dan meteen ook de automaten 'creditcard-proof' maken", aldus Paternotte.

Volgens de Democraten heeft het betalen met creditcard als voordeel dat de kaart niet opgeladen hoeft te worden en dat het veilig is. Paternotte: "Deze toepassing maakt Amsterdam niet alleen een prettigere plaats om te bezoeken, maar laat ook zien dat de stad de faciliteiten van een wereldstad wil hebben"

Voor meer informatie/