Gemeente Medemblik

Stadsraad in de steigers

De dorpen Abbekerk, Benningbroek/Sijbekarspel, Hauwert, Nibbixwoud, Twisk, Midwoud/Oostwoud en Zwaagdijk-West hebben al enkele jaren een dorpsraad.

De dorpsraad verkort de lijn tussen gemeenteraad en de inwoners waardoor deze partijen betrokken blijven bij het wel en wee in het dorp. De dorpsraad is een platform voor burgers om mee te praten over hun woonomgeving en leefbaarheid binnen de gemeente Medemblik. Vanaf 31 augustus a.s. ligt de ontwerp beleidsnota Dorpsraden van de gemeente Medemblik ter inzage. (Zie wettelijke publicaties elders op deze pagina). Zoals uit bovenstaande opsomming blijkt, kennen Medemblik en Wognum nog geen dorpsraad. In Medemblik zijn onlangs de eerste stappen gezet tot de samenstelling van een dergelijk platform.

Verheugend
In juni vond een informatiebijeenkomst plaats over de oprichting van een stadsraad in Medemblik. Die avond bleek een ruime meerderheid van de aanwezigen voorstander te zijn van de oprichting van een dergelijke raad. Er meldden zich een verheugend groot aantal mensen, die een actieve rol in de oprichting willen spelen. Op 12 september 2007 vindt een vervolgbijeenkomst plaats, onder leiding van Primo NH. De personen die zich in juni hebben aangemeld, worden persoonlijk uitgenodigd. Wilt u ook helpen bij de oprichting van de stadsraad, maar heeft u zich nog niet aangemeld, dan bent u van harte welkom bij de vervolgbijeenkomst. De bijeenkomst op 12 september vindt plaats in MC De Muiter en begint om 20.00 uur.

Resterende kern: WOGNUM
Initiatieven tot de oprichting van een dorpsraad in Wognum zijn op dit moment niet bekend, althans niet bij het gemeentebestuur. Mochten er wel aanjagers zijn voor een dorpsraad in oprichting, dan nodigen wij hen uit om contact op te nemen met de heer Hagedoorn van de afdeling Samenleving.

Heeft u vragen over de oprichting van stadsraad en dorpsraad, dan kunt u bellen met Johan Hagedoorn van de afdeling Samenleving, tel: 0229 54 81 40.

© Gemeente Medemblik Disclaimer & Copyright