Gemeente Capelle a/d IJssel

In groep 5 of 6 en nog geen zwemdiploma?
Dan is deelname aan het vangnetzwemmen wel zo verstandig.

Vangnetzwemmen is een regeling die leerlingen uit Capelle aan den IJssel de kans biedt om gedurende maximaal 1 jaar alsnog te leren zwemmen. Doel is het zwemdiploma A te behalen. Optisport, sinds 1 januari 2007 exploitant van zwembad De Blinkert, nodigt via de Capelse basisscholen alle kinderen die in aanmerking komen uit voor het voorzwemmen op woensdag 12 september. Naar aanleiding hiervan wordt bepaald op welk niveau de leerlingen de vervolglessen kunnen gaan volgen.

In de vernieuwde opzet van de regeling wordt een deelnemersbijdrage van 50,-- gevraagd. Indien het netto inkomen van de ouder(s)/verzorger(s) niet meer bedraagt dan 1.400,-- (voor echtparen/samen-wonenden) of 1.300,-- (voor een éénoudergezin), dan kan de eigen bijdrage betaald worden via de kortingsbrief Sport en Cultuur. De kortingsbrief kan persoonlijk worden aangevraagd bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente. Van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur is deze afdeling geopend. Voor de aanvraag zijn inkomensgegevens en een legitimatiebewijs nodig.

Nadere informatie over het vangnetzwemmen is verkrijgbaar via zwembad De Blinkert, Monique Verhoek, telefoon 4502433. Vragen over de kortingsbrief kunnen worden beantwoord via de gemeente, Mary v/d Velden-Jacoby, telefoon 2848371.