Ingezonden persbericht


Persbericht, 5 september 2007 2007/17

VERNIEUWING MUSEUMWINKEL ZUIDERZEEMUSEUM
Na een korte verbouwing opent de museumwinkel van het Zuiderzeemuseum op 12 september 2007 haar deuren en is zij weer toegankelijk voor publiek. De winkel is niet alleen qua uitstraling en assortiment gemoderniseerd en vernieuwd, zij luistert ook naar een nieuwe naam: Mith Museum.

Rick van Willigen, mede-eigenaar van de al bestaande Mith Fashion and Furniture winkel in de Westerstraat in Enkhuizen, is de nieuwe uitbater van de museumwinkel. Het concept van Mith sluit naadloos aan bij de wensen en ideeën die de directie van het Zuiderzeemuseum heeft voor de museumwinkel. Voor beide partijen is de samenwerking daarom een logische stap. Om de winkel voor het publiek meer toegankelijk te maken, is aan de Wierdijk een extra ingang gemaakt. Daarnaast blijft de vertrouwde ingang via het Museum bestaan.

Assortiment
Het assortiment van Mith Museum kenmerkt zich door de mix van kunst, cultuur en design. Het aanbod richt zich niet alleen op de toerist, maar ook op het winkelend publiek uit de regio. Zo worden er artikelen van Nederlandse ontwerpers als Gispen en Droog Design en internationaal design van bijvoorbeeld Kartell en iittala verkocht, maar ook toeristenartikelen als ansichtkaarten en souvenirs. Daarnaast wordt het assortiment voortdurend aangepast aan de verschillende exposities die in het museum worden gehouden.

Mith Museum is, net als het Zuiderzeemuseum, dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht