Ingezonden persbericht



PERSBERICHT
Hilversum, 04.09.07

HELLO MY NAME IS E. NICE TO MEET YOU.
Presentatie interactief project 'E' op 12 en 13 september: vernieuwende visies op
techniek en sociale relaties.

Het opzienbarende en interactieve project 'Hello my name is E' is op 12 en 13 september a.s. voor het eerst door publiek te bezichtigen en te ervaren tijdens de afstudeerexpositie van de Faculteit Kunst, Media en Technologie (KMT) van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) in Hilversum. In het project 'E' staat de hedendaagse en toekomstige
invloed van techniek op sociale relaties centraal. Het project is een initiatief van Paul Geurts, Arjen Sondag, Renato
Valdés Olmos en Sandra Karis, vier veelbelovende studenten Interactive Multimedia (IMM) binnen de European Media Master of Arts (EMMA) van de HKU.

EXO
De gebruiker heeft de mogelijkheid om kennis te maken met vormen van input door middel van gebaren en het
communiceren van emoties en status. Wat betekent het voor de gebruiker dat de computer steeds meer deel uitmaakt van onze omgeving? Exo geeft de gebruiker een nieuwe kijk op vormen van interactie, context-bewustheid en intuïtieve
gebruikersomgang.

EVO
Evo is een elektronisch sierraad dat het mogelijk maakt voor de gebruiker om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen. Dit sociale netwerk richt zich op kwalitatieve vormen van vriendschap. Op deze manier profiteert te gebruiker van de voordelen die face-to-face interactie met zich meebrengt, ten opzichte van communicatie die via e-mail, telefoon of chat verloopt.

ECO
Het systeem dat het mogelijk maakt om het sociale netwerk te beheren is Eco. Eco is een webapplicatie die het mogelijk
maakt om een account te personifiëren door middel van het creëren van een avatar en iconen om status mee te
communiceren. Eco heeft een belangrijke rol in de ontwikkeling van 'E' als platform.

EMMA
De studie European Media Masters of Arts biedt studenten een gespecialiseerd programma op het gebied van nieuwe media ontwikkeling, onderzoek en productie. Tijdens het intensieve programma creëren studenten multimedia projecten,
zoals interactieve installaties, innovatieve web- en media- applicaties of ze benaderen narratieve structuren in films, animaties en documentaires op experimentele wijze. In combinatie met audio-ontwerp en compositie benadert het
EMMA programma de gehele nieuwe media branche.

INFO
Lokatie: HKU, Faculteit Kunst, Media & Technologie, Oude Amersfoortseweg 135 te Hilversum.
Openingstijden: woensdag 12 en donderdag 13 september van 14:00 uur tot 21:00 uur.

www.hku.nl
emma.hku.nl

Voor meer informatie over 'E' kunt u contact opnemen met Sandra Karis (e-mail: info@hellomynameise.com of telefoon: 06-4739 4518) of bezoekt u de website via www.hellomynameise.com.

--- EINDE PERSBERICHT



Sandra Karis
Lead Project Development

Mail: sandra@hellomynameise.com Web: www.hellomynameise.com Phone: +31 (0) 647 394 518

Utrecht School of Arts
European Media Master of Arts

--- BEGIN PERSBERICHT

PERSBERICHT
Hilversum, 04.09.07

HELLO MY NAME IS E. NICE TO MEET YOU.
Presentatie interactief project 'E' op 12 en 13 september: vernieuwende visies op techniek en sociale relaties.

Het opzienbarende en interactieve project 'Hello my name is E' is op 12 en 13 september a.s. voor het eerst door publiek te bezichtigen en te ervaren tijdens de afstudeerexpositie van de Faculteit Kunst, Media en Technologie (KMT) van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) in Hilversum. In het project 'E' staat de hedendaagse en toekomstige invloed van techniek op sociale relaties centraal. Het project is een initiatief van Paul Geurts, Arjen Sondag, Renato Valdés Olmos en Sandra Karis, vier veelbelovende studenten Interactive Multimedia (IMM) binnen de European Media Master of Arts (EMMA) van de HKU.

EXO
De gebruiker heeft de mogelijkheid om kennis te maken met vormen van input door middel van gebaren en het communiceren van emoties en status. Wat betekent het voor de gebruiker dat de computer steeds meer deel uitmaakt van onze omgeving? Exo geeft de gebruiker een nieuwe kijk op vormen van interactie, context-bewustheid en intuïtieve gebruikersomgang.

EVO
Evo is een elektronisch sierraad dat het mogelijk maakt voor de gebruiker om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen. Dit sociale netwerk richt zich op kwalitatieve vormen van vriendschap. Op deze manier profiteert te gebruiker van de voordelen die face-to-face interactie met zich meebrengt, ten opzichte van communicatie die via e-mail, telefoon of chat verloopt.

ECO
Het systeem dat het mogelijk maakt om het sociale netwerk te beheren is Eco. Eco is een webapplicatie die het mogelijk maakt om een account te personifiëren door middel van het creëren van een avatar en iconen om status mee te communiceren. Eco heeft een belangrijke rol in de ontwikkeling van 'E' als platform.

EMMA
De studie European Media Masters of Arts biedt studenten een gespecialiseerd programma op het gebied van nieuwe media ontwikkeling, onderzoek en productie. Tijdens het intensieve programma creëren studenten multimedia projecten, zoals interactieve installaties, innovatieve web- en media-applicaties of ze benaderen narratieve structuren in films, animaties en documentaires op experimentele wijze. In combinatie met audio-ontwerp en compositie benadert het EMMA programma de gehele nieuwe media branche.

INFO
Lokatie: HKU, Faculteit Kunst, Media & Technologie, Oude Amersfoortseweg 135 te Hilversum. Openingstijden: woensdag 12 en donderdag 13 september van 14:00 uur tot 21:00 uur.

www.hku.nl
emma.hku.nl