Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland

http://www.skatebond.nl

Alain Gloor favoriet in finale Holland Inline Cup


Alain Gloor is de grootste kanshebber om komende zaterdag het eindklassement van de Univé Holland Inline Cup te winnen. De in Drachten wonende Zwitser won de voorgaande drie etappes en behoort ook zaterdag in het Gelderse Alem weer tot de favorieten. Dan wordt de laatste etappe van 64,5 km verreden. Mocht Gloor een slechte dag hebben, dan kan nummer twee Roy Boeve ook nog zegevieren. Bij de vrouwen, die 41,5 km rijden, kan het een boeiende strijd om de dagzege worden tussen drie toppers van mondiaal niveau: de Française Nathalie Barbotin, de Belgische Hilde Goovaerts en de Friezin Elma de Vries.


Roy Boeve (Kampen) won vorig jaar de Univé Holland Inline Cup doordat hij over vier afstanden de beste klasseringen had, ondanks dat hij geen etappe won. Arjan Mombarg (Vorden) won vorig jaar de dagprijs in Alem en staat dit jaar ook weer op de startlijst. Kansrijk voor een podiumplaats zijn ook Willem Hut (Groningen) en Rob Hadders (Kraggenburg), die momenteel de derde plaats in het klassement delen en sterk zijn op langere afstanden. Andere kanshebbers zijn onder meer Nederlands wegkampioen Geert-Jan van der Wal (Urk), zijn broer Hermen en Frank Fiers (Wetteren, België).
De A- en B-rijders starten gezamenlijk en krijgen 14 ronden van 4,6 km af te leggen.
Bij de B-rijders voert Jouke Hoogeveen (Amsterdam) het klassement aan, op gepaste afstand gevolgd door Frans van Winden en Raymond Jansen.


Bij de vrouwen is Nederlands wegkampioene Marieke van Hoek (Wassenaar) leidster in het klassement. Dicht achter haar staat de Belgische Annelies van Miert, terwijl ook nummer drie Nienke Stenekes (Damwoude) dit seizoen heeft bewezen sterk op de lange afstand te zijn. Zij maken alle drie nog kans op de eindzege in de rangschikking. Barbotin, Goovaerts en De Vries bogen op veel ervaring in World Inline Cups, maar kunnen het klassement niet meer winnen, omdat zij niet alle voorgaande etappes meededen.
De dames, C-rijders en veteranen rijden 9 ronden, tezamen 41,5 km. Toerrijders kunnen op hetzelfde parcours een vrije tocht rijden van maximaal 41,5 km. In deze vrije tocht kunnen zij hun eigen tempo bepalen. Zij starten één minuut na de categorie C2/V2/D2.


Het programma is als volgt:


D2, C2 en V2: 15.00 uur

Toerrijders: 15.01 uur

D1, C1 en V1: 16.30 uur

A- en B-rijders: 18.00 uur


De stand bij de A-rijders na drie etappes van de HIC is als volgt:


1. Alain Gloor 90,3 punten

2. Roy Boeve 68

3. Rob Hadders 42

Willem Hut 42

5. Geert-Jan v.d. Wal 39

6. Gerwin Smit 37

7. Hermen v.d. Wal 36

8. Frank Fiers 35


De stand bij de B-rijders:


1. Jouke Hoogeveen 90,3

2. Frans van Winden 65

3. Raymond Jansen 60

4. Olivier Goud 59

5. Bart Hakstege 32

6. Erwin Mesu 30

7. Jochem Uithoven 28

8. Sake Stevenhaagen 22

Gerard van Veen 22


De stand bij de dames:


1. Marieke van Hoek 73,1

2. Annelies van Miert 71

3. Nienke Stenekes 51,1

4. Yvonne Spigt 48

5. Monique Spigt 46

6. Kimberly Muusse 40

7. Hilde Goovaerts 30,1

8. Monique Staps 20