Cirque Du Soleil presenteert twee nieuwe shows in Nederland


02.04.2007 / 15:34 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cirque du soleil europe

Cirque du soleil europe

Cirque Du Soleil presenteert twee nieuwe shows in Nederland

Na het success van Saltimbanco, Alegría, Quidam en Dralion presenteert CIRQUE DU SOLEIL nu twee nieuwe shows: DELIRIUM in Rotterdam and VAREKAI in Amsterdam.

DELIRIUM - Turning music into motion - Ahoy Rotterdam 13/09 Europese première Deze nieuwe productie van Cirque du Soleil is de allereerste show die speciaal gemaakt is voor arenas. DELIRIUM is een show met vele facetten van buitengewone proporties met een hoogstaande mix van muziek, verbazingwekkende acrobatiek en toevoeging van multimedia en ontzagwekkende visuele effecten. Opgezweept door energieke ritmes van Cirque du Soleil neemt DELIRIUM het publiek mee in 'An uproar of sight & sound'. Voor het eerst is bij de instrumentale muziekstukken van Cirque du Soleil tekst geschreven en is gebruik gemaakt van bestaande talen als Engels, Spaans en Frans, in plaats van bedachte talen.

Op een projectiescherm van meer dan 150 vierkante meter wordt een overweldigende multimedia presentatie gehouden waarin de interactie met het publiek belangrijk is. Voor het scherm bevinden zich de musici, band en niet te vergeten de typische Cirque du Soleil acrobaten, dansers en hoofdrolspelers.

Cirque du Soleil - DELIRIUM in Ahoy Rotterdam Website: www.cirquedusoleil.com Donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 september 2007

DELIRIUM is een creatie van Cirque du Soleil en wordt in Nederland gepromoot door Mojo Concerts. Zie voor informatie over kaartverkoop en perscontacten de voetnoot.

VAREKAI - in de Grand Chapiteau in Amsterdam, vanaf februari 2008 Diep in een bos, bovenop een vulkaan, is een vreemde wereld waar andere dingen mogelijk zijn; een wereld die VAREKAI heet.

Het woord VAREKAI betekent 'waar dan ook' in het Romani, de taal van de Roma, de universele nomaden. Deze productie is een eerbetoon aan de nomadische ziel, aan de geest en kunst van de circustraditie en aan degenen die met oneindige bezieling het pad volgen dat naar VAREKAI leidt.

VAREKAI komt voort uit een explosief samengaan van toneel en acrobatiek. Het onmogelijke wordt mogelijk in een verbazingwekkend vertoon van vaardigheid en kracht. Na de premiere in Montreal in april 2002, zette VAREKAI de tournee voort in Canada, de Verenigde Staten en momenteel in Azië om uiteindelijk in oktober 2007 in Europa aan te komen.

KAART VERKOOP
De kaartverkoop voor beide shows start vandaag via www.cirquedusoleil.com

CIRQUE DU SOLEIL
Cirque du Soleil begon in 1984 als een groepje straatartiesten in het Canadese Quebec en is inmiddels uitgegroeid tot een internationale producent van topentertainment. Ruim drieduizend mensen, afkomstig uit meer dan veertig landen, werken voor het gezelschap, inclusief negenhonderd artiesten. Sinds de oprichting in 1984 heeft Cirque du Soleil de verbeelding, zintuigen en emoties van meer dan vijftig miljoen toeschouwers weten te prikkelen, in meer dan honderd steden verspreid over vier werelddelen. In 2007 zijn er wereldwijd 13 verschillende shows van Cirque du Soleil te zien.

Pers Informatie
Noot aan de redactie (