AutoRai

Nieuwe Chevrolet Aveo beleeft wereldpremière in Frankfurt

(8/13/2007)
Chevrolet Europe zal tijdens de Frankfurt Motor Show, van 13 t/m 23 september 2007, de opvolger van de Chevrolet Kalos presenteren. De belangrijkste eigenschappen van dit volledig vernieuwde model zijn het opvallende uiterlijk, het eersteklas interieur en een nieuwe, nog zuinigere benzinemotor. Evenals zijn stalgenoot, de sedan, zal het nieuwe hatchbackmodel nu in heel Europa ook de naam Aveo dragen. De verkopen zullen in maart 2008 beginnen.

De Aveo hatchback draagt de nieuwe designkenmerken van Chevrolet, met de bekende karaktertrek van de grille die door een grote horizontale strip, in de kleur van de auto, in twee delen is gedeeld. Centraal bevindt zich het bekende merklogo. Tot de dynamische stijlkenmerken behoren tevens de grote, lichtgebogen koplampen met helder glas en de mistlampen die als spots onder het onderste deel van de bumper stralen. Aan de zijkant vallen de prominente flanklijnen op, terwijl de achterzijde van de auto wordt gedomineerd door een robuuste bumper en ronde achterlichten met helder glas.

Er is keuze uit twee benzinemotoren: een nieuwe 1.2-liter krachtbron met een vermogen van 84 pk en de bestaande 1.4-liter motor, die nu 98 pk levert en die naar wens beschikbaar is met een automatische versnellingsbak.