Ingezonden persbericht



Hilversum, 16 augustus 2007

Documentaire 'everyone stares: the police inside out' bij bnn

Hoe is het om als onbekende band uit te groeien tot een stadionact met 60.000 toeschouwers? Het publiek kan nu zelf ontdekken welke taferelen zich afspeelden voor de ogen van Stewart Copeland als drummer van de wereldberoemde band The Police. Copeland heeft jarenlang zelf de band gevolgd met een super 8-camera. De documentaire 'Everyone Stares: The Police Inside Out' is daar het resultaat van en is op donderdag 13 september van 20.30 uur tot 21.45 uur te zien bij BNN op 3.

Stewart heeft alles tussen 1978 en 1984 gefilmd: tijdens tours en in de studio, op het podium en backstage. De enorme hoeveelheid super 8-films, zeker 50 uur film, lagen ongeveer 20 jaar bij de drummer thuis in schoenendozen te verstoffen. Dankzij de moderne technische mogelijkheden hebben de opnames nu een nieuw leven gekregen. Het project begon als een terugblik die Copeland alleen wilde delen met zijn voormalige bandleden Sting en Andy Summers, en hooguit nog enkele goede vrienden. Maar iedereen die de film zag werd enthousiast.

De kijker wordt bij het zien van de documentaire zelf een bandlid van The Police. Hysterische fans, journalisten, maar ook de bandleden spreken de kijker rechtstreeks door de camera toe. Copeland heeft de beelden van commentaar voorzien. Uit eerste hand wordt duidelijk hoe het is om van onbekende band in korte tijd uit te groeien tot artiesten van wereldformaat. De film toont hoe het tegelijkertijd verrukkelijk en beangstigend kan zijn wanneer dromen uitkomen en er niets te wensen overblijft.

Meer informatie: BNN Communicatie
Marieke Saly, tel: 035-6555333, e-mail: marieke.saly@bnn.nl