Vereniging Milieudefensie

Uitnodiging voor de pers

Campagne Milieudefensie tegen overbodige nieuwe bedrijventerreinen

Prominenten overhandigen manifest aan Cramer

Amsterdam, 10 september 2006 ­ Donderdag 13 september ontvangt minister Cramer (VROM) uit handen van de emeritus hoogleraar Barrie Needham en hoogleraar en oud CDA-Tweede Kamerlid Peter van Wijmen het manifest 'Vernieuw de oude bedrijventerreinen, spaar het landschap'. Het manifest roept op tot een trendbreuk in het huidige bedrijventerreinenbeleid. Alleen door een eind te maken aan de wildgroei van bedrijventerreinen, kan verder aantasting van het Nederlandse landschap worden voorkomen.

Het manifest is een initiatief van Milieudefensie en is ondertekend door mensen met uiteenlopende politieke achtergronden en functies op het gebied van ruimtelijke ordening.

Wat: Overhandiging manifest aan minister Cramer (VROM). Presentatie campagne van Milieudefensie 'Spaar het landschap, recycle de ruimte' Wie: Barrie Needham (emeritus hoogleraar planologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen), Peter van Wijmen (hoogleraar Natuurbeschermingsrecht, voorzitter Raad van het Landelijk gebied, oud CDA-Tweede Kamerlid) en Willem Verhaak (campagneleider Ruimte en Landschap van Milieudefensie) Wanneer: Donderdag 13 september van 14.00 tot 14.45 uur. Waar: Vergaderzaal B0533 in het ministerie van VROM, Rijnstraat 8, Den Haag. Melden bij de receptie. Identificatie is verplicht; houdt u er rekening mee dat dit enige tijd in beslag neemt.

De aanbieding van het manifest is tevens de aftrap van de campagne 'Spaar het landschap, recycle de ruimte' van Milieudefensie. Direct na aanbieding van het manifest geeft Milieudefensie een toelichting op de campagne.