Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Strijd om de wereldtitel gaat op 13 september van start

Op donderdag 13 september begint in Mexico City de strijd om de wereldtitel schaken. Acht grootmeesters spelen een dubbelrondig toernooi, dat duurt tot 29 september. Mochten er spelers samen op de eerste plaats eindigen, dan vindt er op 30 september een tiebreak plaats.

Het deelnemersveld bestaat uit Vladimir Kramnik, Viswanathan Anand, Levon Aronian, Peter Leko, Boris Gelfand, Peter Svidler, Alexander Grischuk en Alexander Morozevich. De winnaar van het toernoi speelt volgend jaar een match tegen de huidige wereldkampioen Kramnik. Mocht Kramnik het toernooi zelf op zijn naam brengen dan speelt hij volgend jaar een tweekamp tegen Veselin Topalov, die vorig jaar na een rumoerige match in Elista door Kramnik werd verslagen.

Het toernooi is te volgen via de toernooisite.

---

Heeft u Schaakmagazine van augustus ontvangen?

Er bereiken het bondsbureau opnieuw klachten over de verzending van Schaakmagazine. Wie het augustusnummer van het blad nog niet heeft ontvangen kan dit doorgeven aan het bondsbureau. Wij sturen u dan alsnog een exemplaar toe. De klachten die reeds bij ons zijn binnengekomen zijn intussen afgehandeld.

Om de problemen met de verzending in de toekomst te voorkomen, zal Schaakmagazine met ingang van het oktobernummer via een ander kanaal worden verzonden.

---

Vrouwenkampioen Zhaoqin Peng terug in de meesterklasse

Na een jaartje voor Spijkenisse in de eerste klasse van de KNSB-competitie te hebben gespeeld keert vrouwenkampioen Zhaoqin Peng terug in de meesterklasse. Ze gaat opnieuw spelen voor Rotterdam, dat dit jaar onder de naam Schrijvers Rotterdam in de competitie meedoet.

Op de site van de Rotterdamse Schaakbond is een aardig interview met Peng te lezen van de hand van Henk de Kleijnen. Wilt u meer weten? Klik dan hier.

---

Deelnemersveld IJmond-vierkampen compleet?

Het deelnemersveld van de IJmond-vierkampen is compleet. Naast Kroongroep A (Manuel Bosboom, Harmen Jonkman, Dimitri Reinderman en Yge Visser) is nu ook de samenstelling van Kroongroep B rond. Het viertal spelers bestaat uit Djurre den Heeten, Chris de Saegher, Frank van Tellingen en Jimmy van Zutphen (winnaar van de hoogst gerate open vierkamp van 2006).

Het toernooi wordt gespeeld op 26, 27 en 28 oktober a.s. in de Moriaan te Wijk aan Zee. De winnaar verwerft het recht op deelname aan het Cultural Village Tournament dat plaatsvindt van 19 tot en met 28 november aanstaande - ook al in Wijk aan Zee.