Voedselpakketten voor allerarmsten tijdens Ramadanactie 2007

12/09/2007 16:46



Islamic Relief Nederland



Vanaf 13 september 2007 zal de Ramadanactie van Islamic Relief van start gaan. De Ramadanactie is één van de grootste jaarlijks terugkerende acties van Islamic Relief met het doel om tijdens de maand Ramadan voedselpakketten uit te delen aan de allerarmsten in zo'n 30 landen wereldwijd.

Voedselpakketten en Suikerfeestgeschenken
Evenals voorgaande jaren biedt Islamic Relief ook tijdens de Ramadan van 2007 Moslims in onder andere Nederland de mogelijkheid om hun Ramadangiften (Zakaat & Sadaqa) aan de minderbedeelden te schenken. De gelden worden voor een groot deel besteed aan Ramadan voedselpakketten in één van de landen waar Islamic Relief hulp biedt. Naast voedselpakketten zullen er ook cadeautjes worden uitgedeeld aan arme weeskinderen op de dag van het Suikerfeest.

Overige acties
De overige acties van Islamic Relief zoals de noodhulpacties ten behoeve van de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan, Bangladesh en Soedan, en de slachtoffers van de conflicten in Darfoer, Somalië, Irak en Palestina zullen onafgebroken doorgaan.

Islamic Relief
Islamic Relief is een internationale humanitaire hulporganisatie dat in 1984 is opgericht om de hongersnood in Afrika te bestrijden. Sindsdien is Islamic Relief Worldwide één van 's werelds meest gerespecteerde humanitaire hulporganisatie. Islamic Relief heeft wereldwijd kantoren in Europa, de Verenigde Staten, en de ontwikkelingslanden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Birmingham (Verenigd Koninkrijk).

Islamic Relief zet zich in om de armoede in de wereld te bestrijden, door middel van economische en sociale ontwikkelingsprogramma's. Hierbij wordt samengewerkt met de lokale bevolking van de noodlijdende landen. Islamic Relief is een onafhankelijke, aan geen overheid gebonden organisatie, zonder politieke agenda (NGO). Islamic Relief werkt samen met andere internationale NGO' s, zoals UNICEF, WFP, UNHCR, het Rode Kruis, de Rode Halve Maan en andere institutionele donors zoals de Europese Commissie, ECHO (European Commission Humanitarian Office), de DFID (UK Department for International Development), en de CAFOD (Catholic Agency for Overseas Development). Daarnaast heeft Islamic Relief een raadgevende status in de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties. Tevens is Islamic Relief medeondertekenaar van de Code of Conduct van de Internationale Rode Kruis.





http://www.islamic-relief.nl