Rotterdam zoekt jongeren wethouders voor B&W Next

13/09/2007 09:40



Economic Development Board Rotterdam



Het college van burgemeester en wethouders (B?) krijgt een schaduwcollege van jongeren: B? Next. Het schaduwcollege adviseert het Rotterdamse college en praat mee over thema's die belangrijk zijn voor jongeren. De Rotterdamse Andrea Moreira Santos in juni aangesteld als jongerenburgemeester. Zij zoekt acht wethouders om vanaf november 2007 het schaduwcollege B? Next te vormen. De initiatiefnemer van B? Next, de YoungEDBR (Young Economic Development Board Rotterdam) is een wervingscampagne gestart voor wethouders Next onder Rotterdamse jongeren tussen 18 en 27 jaar.

De wethouders Next moeten samen met een wethouder uit het college van B? een duo gaan vormen. B? Next adviseert over jongerenvraagstukken, bewaakt kritisch de jongerendimensie in het Rotterdamse gemeentebeleid en wisselt hierover van gedachten met burgemeester en wethouders. Kortom, het College wordt scherp gehouden over onderwerpen die jongeren aangaan.

De YoungEDBR zoekt Rotterdammers tussen 18 en 27 jaar. Een wethouder Next moet minstens een jaar een halve dag per week beschikbaar zijn, weten wat er onder jongeren speelt en bij voorkeur een groep Rotterdamse jongeren vertegenwoordigen.

Aanmelden
Rotterdamse jongeren die als wethouder Next willen meedenken en meewerken aan het aantrekkelijker maken van Rotterdam als jongerenstad kunnen zich tot 28 september aanmelden via www.youngedbr.nl. Op de website is meer informatie te vinden over de selectiecriteria en de procedure. De Rotterdamse wethouders kiezen, na een voorselectie, zelf hun wethouder Next. Het schaduwcollege B? Next moet in november compleet zijn.

Het idee voor B? Next komt voort uit de visie over de ambities, invulling en organisatie van Jongerenhoofdstad 2009, die de YoungEDBR eerder op verzoek van de wethouder Participatie en Cultuur, Orhan Kaya, heeft uitgebracht. De uitwerking gebeurt in samenwerking met de Rotterdamse Jongerenraad en de dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving (JOS).

Einde bericht





http://www.youngedbr.nl