Politie Hollands Midden

Datum: 13 september 2007


---
Katwijk Benzinedief moet ook nog boetes betalen De politie heeft donderdag 13 september rond 02.30 uur een 36 jarige man uit Katwijk aangehouden die benzine uit bromfietsen haalde. Een getuige zag dit op de Rijnstraat gebeuren en belde de politie. Deze hield de man even later in een auto op de Kerklaan aan. De auto waarin hij reed werd gezocht in verband met een ander misdrijf. De eigenaresse, een 25 jarige vrouw uit Voorschoten, had woensdag 12 september bij de politie aangifte gedaan van verduistering van haar auto door de Katwijker. Ook bleek nog eens dat de verdachte nog voor een bedrag van 748,88 euro aan openstaande boetes had te betalen. De verdachte is ingesloten.

Leiden Snelheidscontrole, een overtreder In de Stevenshof heeft de politie met een lasergun een snelheidscontrole gehouden op de rondweg, Dobbedreef - Mary Zeldenrustweg - Charley Tooropweg, alwaar een maximumsnelheid van 30 km/u geldt. Er waren een aantal klachten van omwonenden binnen gekomen bij de politie, waarbij werd geklaagd over de hoge snelheid waarmee werd gereden. In een uur tijd passeerden 50 voertuigen de controleplaats. Één bestuurder reed met een snelheid van 46 km/u de controle voorbij. Deze is ernstig onderhouden over zijn gereden snelheid. Verder reden de overige bestuurders met de juiste snelheid over de rondweg. De politie zet de controles voort.

Leiden Snelheidscontrole op Plesmanlaan Tijdens een nachtelijke controle op de Plesmanlaan heeft de politie het rijbewijs van twee snelheidovertreders ingenomen. De snelheidscontrole werd gehouden tussen 00.00 uur en 01.00 uur in de nacht van donderdag 13 september. Op de Plesmanlaan geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Een 34 jarige taxichauffeur uit Leiden reed met 109 km/u voorbij de controleurs en kon zijn rijbewijs inleveren. Een 25 jarige inwoner uit Amsterdam reed met 106 km/u. Ook hij kon zijn rijbewijs inleveren. De Amsterdammer werd ook onderworpen aan een blaastest waaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten. De uitslag van 275 ug/l ligt boven de limiet van 220 ug/l.

Leiden Beroving op de Condorhorst De politie vraagt getuigen van een beroving zich te melden bij de politie van Leiden Noord via 0900-8844. Een 18 jarige man uit Leiden is op donderdag 13 september, rond 02.20 uur, op de Condorhorst beroofd van zijn tas met inhoud en zijn mobiele telefoon. De Leidenaar liep vanuit het centrum van Leiden in de richting van zijn huis toen hij door een man van achteren werd beetgepakt en naar de grond werd gebracht. Ondertussen werd zijn tas en mobiele telefoon gestolen. De Leidenaar heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal. De politie onderzoekt de zaak.

Alphen aan den Rijn Ernstig eenzijdig ongeval Een 18 jarige man uit Alphen aan den Rijn is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat hij met zijn bromfiets onderuit was gegaan. Het ongeval vond plaats op woensdag 12 september, rond 23.15 uur, op de Briljantstraat. Vermoedelijk heeft de Alphenaar de macht over het stuur verloren en is vervolgens tegen twee geparkeerde auto's aangereden. De Alphenaar is door de val met zijn hoofd op de grond terecht gekomen en was vervolgens niet meer aanspreekbaar. Hij is per ambulance naar het LUMC gebracht. De politie zet het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval voort.

Gouda Doorrijder na aanrijding is Joyrider De politie heeft donderdag 13 september rond 05.00 uur een 17 jarige jongen uit Gouda aangehouden voor Joyriding en het doorrijden na aanrijding. De jongen had zonder toestemming de auto van zijn vader gepakt en was er mee gaan rijden. Op de Poldermolendreef reed hij tegen een daar geparkeerde auto van een daar wonende Gouwenaar. Hij vervolgde zijn weg en zette de beschadigde auto van zijn vader weer terug. De jongen werd in een tuin van een woning aan de Molenmeesterslag aangehouden waar hij zich verborg voor de zoekende agenten. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Waarder Inbraak in winkel De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Dorp. De toegangsdeuren tot de winkel waren opengebroken. De eigenaar van de winkel werd op donderdag 13 september, rond 00.45 uur, via een inbraakalarm gewaarschuwd. De eigenaar ging ter plaatse en trof de opengebroken deuren aan. De dader(s) waren niet binnen geweest. Een getuige had drie mannen en een auto bij de winkel gezien en heeft de dader(s) gestoord. De politie zet het onderzoek naar de inbraak voort en vraagt getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --