Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 13 september

Fryslân, 13-09-2007 o Politieberichten van woensdag 12 september 07.00 uur t/m donderdag 13 september 07.00 uur.

Heerenveen: politie houdt drie verdachten aan voor mishandeling De politie heeft woensdag drie inwoners van Heerenveen van 16,17 en 21 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling. Het trio was dinsdagmiddag betrokken bij de mishandeling van een 24-jarige inwoner van Heerenveen. De man sprak een groepje jongeren aan op hun gedrag. Hij werd vervolgens door een aantal personen uit het groepje geslagen en met twee flesjes frisdrank bekogeld. Dinsdag werden al drie andere verdachten uit Heerenveen van 17,18 en 22 jaar aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Ook de drie verdachten die woensdag werden aangehouden zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: politie onderzoekt diefstal koper
De politie onderzoekt de diefstal van koper vanuit een flat in aanbouw aan de Dopheide. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men op het terrein door een gat in een hekwerk te knippen. Uit het pand werd ruim 70 meter meter ten behoeven van de cv-installatie weggenomen. Namens het gedupeerde bouwbedrijf deed een 27-jarige inwoner van Wolvega aangifte.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft woensdagochtend op de Harlingerstraatweg het rijbewijs van een 21-jarige automobiliste uit het Eastermar ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De vrouw passeerde de controle met de lasergun met 157 kilometer per uur. Op dit weggedeelte is een snelheid van 100 kilometer per uur toegestaan. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en er werd tevens proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: aanrijding met letsel
De politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een kop-staart aanrijding tussen de drie autos op de Noorderhogeweg. Een 21-jarige man uit Drachten remde te laat voor stilstaand verkeer voor het verkeerslicht en reed tegen de achterzijde van de auto van een 35-jarige man uit Aldeboarn. Die schoof door op de stilstaande auto voor hem. Die auto werd bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Drachten. De man uit Aldeboarn is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Sneek: glazenwassers voorkomen grote brand
De politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een brand in een woning aan De Hoppen. Twee glazenwassers ontdekten brand op de benedenverdieping. De woonkamer stond vol zwarte rook en aan de achterzijde brandde het. Ze sloegen een ruit in en bluste met de aanwezige tuinslang het vuur. Met een ladder werd door hen de bovenverdieping gecheckt op aanwezigen. De brandweer kwam ter plaatse en forceerde de deur, waarna nog een controle op de aanwezigheid van personen plaats vond. Er bleek niemand te zijn. Door het snelle ingrijpen van de glazenwassers is een grote brand voorkomen. De oorzaak van de brand is vermoedelijke oververhitting van een oplader van een laptop.

Cornjum: bromfietser gewond bij aanrijding
De politie heeft woensdagavond een aanrijding onderzocht op de Bredyk. Een 57-jarige man uit Hallum reed met zijn bromfiets over de ventweg van de Bredyk in de richting Stiens. Om twee fietsers in te halen, week hij uit naar links en kwam op de linkerweghelft. Daar kwam juist een personenauto, bestuurd door een 28-jarige man uit Oude Leije, hem tegemoet. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is met vermoedelijk een onderbeenfractuur overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oppenhuizen: rijbewijs ingevoerd na alcoholgebruik
De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 60-jarige man uit Oppenhuizen ingevorderd. Een getuige zag dat de verdachte met zijn personenauto vanaf Wiuwert richting Oppenhuizen reed en de hele rijstrook nodig had. In Oppenhuizen werd de verdachte gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te verkeren. Aan het bureau blies hij 605 ug/l. Naast de invordering kreeg hij een rijverbod en is
proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: burgers houden inbreker aan
De politie heeft woensdagnacht drie burgers geassisteerd bij een aanhouding van een vermoedelijke inbreker. Donderdag omstreeks 00.30 uur hoorde men een klap en zag dat een man probeerde in te breken in een schuurtje achter een woning aan De Malus. Drie buurtbewoners, twee mannen en een vrouw, zagen de verdachte in de tuin van de woning. Ze wisten hem naar de grond te werken en onder controle te krijgen. De verdachte, een 34-jarige Leeuwarder, is door de politie overgenomen en voor nader onderzoek ingesloten. Aan het bureau bleek de verdachte over een grote hoeveelheid geld en verdovende middelen, vermoedelijk cocaïne, te beschikken. Tegen de verdachte, vermoedelijk een drugsdealer, wordt ook proces-verbaal voor bezit van harddrugs opgemaakt.

Leeuwarden: dieven terrasmeubilair aangehouden
De politie heeft donderdag twee mannen van 20 jaar uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van terrasmeubilair. Rond 04.15 uur werden vier terrasstoelen van een horecabedrijf aan de Kleine Hoogstraat gestolen. De stalen kabel, waarmee ze vast zaten, was doorgeknipt. De exploitant hoorde het en ging direct naar buiten. Hij zag de verdachten met de stoelen weglopen en zette de achtervolging in. Daar lieten de verdachten de stoelen achter en renden weg. Daarbij passeerden ze op het Schoenmakersperk bij toeval twee politiemensen, die daar stonden in verband met een andere zaak. De exploitant, die nog steeds in de achtervolging was, riep de politiemensen aan. Die gingen direct lopend en op een motorfiets achter de verdachten aan. Eén verdachte kan op het Kloosterhof worden aan gehouden. De tweede werd in de gezamenlijke woning van de twee aangehouden. Later bleek dat van een ander horecabedrijf aan de Kleine Hoogstraat op identieke wijze stoelen waren gestolen. Die zijn overigens niet bij de verdachten of hun woning aangetroffen. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.