Ministerie van Buitenlandse Zaken

Onderwijswebsite over Europa vernieuwd

13-09-2007 | Persbericht | Ministerie van Buitenlandse Zaken

www.EuropaEducatief.nl, de succesvolle internetportal voor Europa in het onderwijs, is vernieuwd! De vormgeving is veranderd, de structuur is aangepast en de site is uitgebreid.

EuropaEducatief.nl is dè onderwijswebsite voor docenten die in de klas aandacht willen besteden aan het onderwerp Europa. Op de site staat actueel lesmateriaal over Europa voor primair en voortgezet onderwijs. Het materiaal voor het voortgezet onderwijs sluit aan bij de meestgebruikte lesmethodes en is met name geschikt voor de vakken Aardrijkskunde, Economie, Geschiedenis en Maatschappijleer. Er zijn lesssuggesties beschikbaar voor alle niveaus: vmbo, havo en vwo. De website EuropaEducatief.nl is een initiatief waarmee het ministerie van Buitenlandse Zaken meer aandacht wil genereren voor Europa in het Nederlandse onderwijs.

De vernieuwde website biedt niet alleen lesmateriaal, maar ook actueel Europees nieuws, kaarten, beeldmateriaal en diverse tips en links om Europa zo goed mogelijk te kunnen behandelen in de les. Het lesmateriaal is voorzien van een waarderingssysteem zodat in één oogopslag duidelijk is hoe lessuggesties door collega-docenten worden gewaardeerd. Bovendien bestaat de mogelijkheid om via de vernieuwde site een persoonlijk profiel aan te maken. Hiermee worden docenten direct op de hoogte gesteld van het verschijnen van nieuwe lessuggesties.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

(Laatst gewijzigd op: 13-09-2007)