Persberichten Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht, 13-09-2007

Inbraak in tabakswinkel

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 september is er ingebroken bij een tabakswinkel aan de Traaij.

Om 03.50 uur kreeg de politie de melding van de inbraak. Even daarvoor hoorden getuigen glasgerinkel en zagen zij vier jonge mannen. Zij droegen bivakmutsen en waren met twee scooters. Nadat zij tabak en postzegels in grote geruite tassen hadden gestopt gingen ze er vandoor. Alle vier de jonge mannen waren in het zwart gekleed en zijn ongeveer 1.80 meter lang. Toen zij met de buit wegreden hadden zij hun bivakmutsen opgerold, zodat het een muts leek. De politie doet onderzoek en roept getuigen op te bellen met het district Heuvelrug via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE/LANGBROEK Woensdagmiddag en avond heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Zandweg in Wijk bij Duurstede en de Doornseweg in Langbroek.

Zowel automobilisten als bromfietsers werden gecontroleerd. In totaal deelde de politie 58 bekeuringen uit. Twintig automobilisten reden te hard op de weg waar maximaal 60 km/u mag worden gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u. Vijftien bestuurders droegen geen gordel. Van de gecontroleerde bromfietsen waren er acht opgevoerd.

Onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 19-jarige man aangehouden die met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Om 00.30 uur controleerden agenten de 19-jarige bestuurder uit Ede, terwijl hij over de Prins Bernhardlaan reed. Bij de blaastest bleek dat de beginnend bestuurder te veel had gedronken, waarna de man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat hij 255 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en met een rijverbod van drie uur verliet de man uit Ede het politiebureau.

Auto in brand

VEENENDAAL Een bewoner aan de Bezaan werd in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt toen zijn auto op de oprit van zijn woning in brand stond.

Om 03.50 uur kreeg de politie de melding van de brand. De eigenaar en een buurtbewoner waren al begonnen met blussen en toen de brandweer kwam was de autobrand snel uit. De politie doet onderzoek omdat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiedistrict Heuvelrug via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).