Persberichten Eemland Noord, 10.30 uur

Utrecht, 13-09-2007

Woninginbraken opgelost

SOEST Het woninginbrakenteam heeft met de aanhouding van vier minderjarige inwoners van Soest zes woninginbraken opgelost.

De inbraken vonden plaats in de periode tussen begin april en medio juni in woningen op de Frans Halslaan, de Ruysdaellaan, het Chalonhof en de Soesterengweg. Laatstgenoemde woning werd maar liefst drie keer bezocht door de verdachten. Om binnen te komen werd in een enkel geval een bovenlichtje opengebroken. Bij de andere inbraken werd ingeklommen of binnengeslopen.

In verband met de inbraken op de Soesterengweg werd door de rechercheurs op 20 juni al een 14-jarige verdachte gehoord. Dit verhoor vond plaats naar aanleiding van getuigenverklaringen die in zijn richting wezen. De Soester ontkende echter in alle toonaarden en de politie beschikte op dat moment over onvoldoende informatie om de verdachte mee te confronteren.

Deze informatie diende zich korte tijd later aan toen uit een technisch onderzoek bleek dat een gestolen telefoon, uit één van de woningen, werd gebruikt door een 15-jarige verdachte.

Hij werd aangehouden op maandag 3 september en bekende zijn betrokkenheid bij de gepleegde inbraken. In de dagen daarna werden de andere verdachten aangehouden waaronder de al eerdere verhoorde 14-jarige Soester en een 15-jarige inwoonster van Soest.

Ditmaal bekende de 14-jarige Soester, geconfronteerd met meer belastende informatie, zijn aandeel.

Een vierde verdachte, het 15-jarig meisje uit Soest, werd als laatste verhoord op dinsdag 11 september. Zij wordt verdacht van het meedelen in de opbrengst uit de inbraken.

De buit, die bestond uit luxe digitale goederen, geld, rookwaren en snoepgoed, werd gedeeltelijk teruggevonden en aan de aangevers teruggegeven.

Drie van de aangehouden verdachten zijn voorgeleid bij justitie en door de rechter-commissaris geschorst uit de detentie. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

BAARN Woensdagmiddag raakte een 85-jarige vrouw gewond toen zij werd aangereden op de Torenlaan.

Om 14.20 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding. Ter plaatse bleek dat de 85-jarige vrouw uit Soest over de Torenlaan fietste in de richting van Soest. Vanaf de Vondellaan wilde een 77-jarige automobilist de Torenlaan oversteken om de Wijkkamplaan in te rijden. Hij dacht dat de fietsster ook afsloeg en raakte haar aan de linkerkant. De vrouw liep verwondingen op aan haar been en is per ambulance naar het Lichtenberg ziekenhuis vervoerd om deze te laten behandelen.