Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 12 september

* POLITIE ARRESTEERT OVERVALLERS NA KORTE ACHTERVOLGING

ROTTERDAM - Medewerking van alerte burgers en adequaat optreden van de politie Rotterdam - Rijnmond leidde woensdagmorgen tot een snelle arrestatie. Na een korte achtervolging hebben agenten twee verdachten aangehouden. Bij de arrestatie is één waarschuwingsschot gelost.
Rond kwart voor negen stapten twee mannen, met bivakmutsen op en voorzien van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, een supermarkt aan de Maaskade op het Noordereiland binnen. Ze bedreigden tien à vijftien mensen, personeel en klanten, met het wapen.
Met een onbekend geldbedrag, verpakt in een zak, maakten ze zich uit de voeten op een scooter. Mensen vanuit de supermarkt, maar ook oplettende burgers buiten de zaak belden direct 112. Verschillende surveillance-eenheden van de politie werden ingezet op het Noordereiland en op de noord- en zuidoever van de Nieuwe Maas. Politieagenten in een burgerauto zagen het tweetal rijden op de Willemsbrug en zette de achtervolging in. Op de Boompjes reden ze het tweetal klem. De verdachten zagen kans om weg te rennen richting Leuvehaven, waarbij één van de agenten een waarschuwingsschot loste. De twee renden een partyboot op en gooiden volgens getuigen 'iets' in het water. De boot werd direct omsingeld en de mannen aangehouden. De Rotterdammers van 17 en 19 jaar oud zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Tijdens hun vlucht hadden ze het wapen (gas-alarmpistool) onder een auto gegooid. Het wapen is in beslag genomen. Tijdens de achtervolging is een agent ten val gekomen op een trap en heeft daarbij haar enkel verwond. Duikers van de politie zoeken naar wat er in het water bij de Leuvehaven is gegooid. Bij de politie Rotterdam - Rijnmond heeft de aanpak van deze vorm van gewelddadige criminaliteit een hoge prioriteit. Oplettendheid van burgers en snel optreden van de politie levert resultaat op, dat blijkt maar weer in deze zaak.


* AANHOUDING NA WINKELDIEFSTAL
ROTTERDAM - Met behulp van cameratoezicht en de RET heeft de politie dinsdagmiddag rond vier uur een winkeldief aangehouden. Een beveiliger wees agenten op het signalement van een verdachte van winkeldiefstal bij een winkel aan de Lijnbaan. Cameratoezicht meldde vervolgens dat deze verdachte op het perron van metrostation Leuvehaven stond.
Omdat de metro wegreed voordat de agenten er waren werd met de RET besloten om de metro stil te zetten op metrostation Wilhelminaplein. Hier kon de verdachte, een 18-jarige Rotterdammer, aangehouden worden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


* AANHOUDING NA VECHTPARTIJ IN TRAM
ROTTERDAM - Politiemensen van district Centrum hebben dinsdagnacht een man en vrouw aangehouden. Rond 12 uur viel de melding dat er een vechtpartij in een tram was. Bij de tram aan het Stationsplein aangekomen bleek een tramcontroleur lichtgewond te zijn. De verdachten, een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw konden direct aangehouden worden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie doet aan de hand van camerabeelden van cameratoezicht en de RET onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij.


* CONTROLE OP OVERLAST
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft een controle uitgevoerd op overlast in de Struytse Hoek. Dinsdagavond van zes uur tot tien uur hebben agenten naar aanleiding van klachten over hangjongeren, in burgerkleding een controle uitgevoerd. Ze zagen dat enkele jongeren aan het voetballen waren en dat de bal tegen de rolluiken aankwam. Ze hebben de jongeren aangesproken en namen genoteerd. Ze bekeurden even later iemand voor het wildplassen en voor het met een bromfiets rijden door het winkelcentrum.


* ALCOHOLCONTROLE
SPIJKENISSE - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd op de Plaatweg. Agenten controleerden daar dinsdagavond tussen half tien en tien uur. Ze lieten 27 autobestuurders blazen, waarbij niemand teveel had gedronken.


* VERDACHTE INBREKER AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van inbraak in een auto aan de Strijensestraat. Woensdagmorgen rond kwart over twee zagen medewerkers van de afdeling cameratoezicht dat een man inbrak in een auto. Ze waarschuwden daarop agenten die de verdachte bij de auto aanhielden. De 34-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.


* TEGEN DE LAMP GELOPEN TIJDENS VERKEERSCONTROLE

ROTTERDAM - De politie heeft dinsdagavond rond acht uur een man aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole aan de Persoonshaven werd duidelijk dat een 24-jarige Rotterdammer nog een aantal openstaande boetes had. Hij moest in totaal nog 734 euro betalen. De automobilist wilde hier in eerste instantie niet aan meewerken. Hierop werd hij overgebracht naar het politiebureau. Korte tijd hierna besloot de man toch zijn schuld in te lossen, waarna hij weer op vrije voeten kwam.


* VERDACHTEN VERNIELING AANGEHOUDEN
BERGSCHENHOEK - De politie heeft drie jongeren aangehouden die vernielingen hadden gepleegd aan de glazen geluidswallen bij de HSL in de omgeving van de Boterdorpseweg. Dinsdagavond rond half acht kregen agenten de melding van de vernieling. Ter plekke bleek dat drie geluidswallen schade hadden opgelopen door het gooien van stenen. Hierop hielden ze 9 jongeren aan. De verdachten (acht jongens en een meisje) komen uit Berkel en Rodenrijs en Berschenhoek en hebben de leeftijd van 13 t/m 17 jaar. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA RIJDEN ONDER INVLOED
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten van district Oost hebben dinsdagavond een man aangehouden. De automobilist viel op doordat hij rond negen uur over de Capelseweg slingerde. Kort hierna hielden agenten hem staande voor de blaastest. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. De 51-jarige Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een rijverbod van één uur opgelegd kreeg.


* AANHOUDING NA OPENBARE DRONKENSCHAP
SCHIEDAM - Politieagenten hebben dinsdagavond rond half twaalf een man aangehouden. Na een melding dat er een man stond te urineren op de Fultonstraat gingen de agenten ter plaatse. Hier troffen ze hem aan. De 26-jarige inwoner van Schiedam zwalkte over de straat, urineerde daar en kon niet meer uit zijn woorden komen. De agenten hebben hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier kreeg hij twee bekeuringen; voor openbare dronkenschap en urineren op straat.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politieagenten van district West hebben dinsdagmiddag om vier uur een hennepkwekerij ontmanteld. Na een melding van wateroverlast aan de Sint-Jobskade zijn de agenten hierheen gereden. In de toegangshal van het pand liep al veel water naar beneden. Het spoor van water liep omhoog naar een woning op de 15de etage. De agenten zijn deze woning binnengegaan. Hier troffen zij een hennepkwekerij aan. In de kwekerij stonden 500 bloeiende moederplanten en 6000 stekjes.
De planten en materialen zijn vernietigd.
De politie doet nader onderzoek naar mogelijke verantwoordelijken.


* WILDPLASSEN DURE AANGELEGENHEID
Politieagenten hebben dinsdagmiddag een man aangehouden. De 44-jarige Rotterdammer plaste tegen een container aan de Jan Kruiffstraat. Hierop vroegen de agenten hem naar zijn identiteitsbewijs. Bij het natrekken daarvan bleek dat de man nog een boete van 198 euro moest betalen. Omdat hij dit niet betaalde is hij overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Daarnaast is hij bekeurd voor wildplassen.