Gemeente Etten-Leur

Maatschappelijke stage leidt tot concrete maatregelen

Leerlingen doen voorstellen voor verbeteringen in de openbare ruimte

Maatschappelijke stage leidt tot concrete maatregelen

Twee leerlingen van de KSE hebben een maatschappelijke stage uitgevoerd in opdracht van MEE West Brabant. Zij hebben in Etten-Leur onderzocht hoe de route van het woonzorgcomplex Het Anbarg naar de supermarkt aan het Schoonhout verbeterd kan worden. Een aantal van de aanbevelingen wordt nu gerealiseerd.

Havo4-leerlingen hebben de gelegenheid een maatschappelijke stage uit te voeren. Met dit vrijwilligerswerk dragen zij een steentje bij aan de verbetering van de maatschappij en kunnen zij snuffelen aan het werk dat er straks voor hen beschikbaar is. Pascal van Steen en Frederiek Vermeulen hebben een stage uitgevoerd bij MEE West-Brabant, een stichting die zich er voor inzet om mensen met een lichamelijke beperking toch de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Dit sluit aan bij wat de gemeente Etten-Leur wil bereiken met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), namelijk: alle inwoners moeten mee (kunnen) doen aan alle facetten van de samenleving.

De KSE-leerlingen hebben een opdracht uitgevoerd met een tastbaar resultaat. Zij hebben onderzocht hoe de route verbeterd kan worden van het woonzorgcomplex Het Anbarg naar de supermarkt aan het Schoonhout. Hierbij is speciaal gekeken naar inwoners die wat moeilijker ter been zijn en waarvoor een kuil in het wegdek vaak al een onneembare hindernis is. Pascal en Frederiek hebben, in samenspraak met bewoners van Het Anbarg, aanbevelingen gedaan zoals het verbeteren van een voetpad, het verbeteren van oversteekplaatsen en het plaatsen van bankjes.

De aanbevelingen zijn beoordeeld en een aantal daarvan is zo goed dat ze direct worden uitgevoerd. Een groot gedeelte van het trottoir aan het Schoonhout wordt op dit moment al door een stratenmakersbedrijf onderhanden genomen. Alle oneffenheden worden weggenomen, zodat het trottoir weer goed begaanbaar wordt voor senioren en rolstoelgebruikers. Er wordt ook een extra zitbank (= rustpunt) geplaatst. Het werk wordt binnenkort afgerond.

Met dit project is er sprake geweest van een interessante samenwerking tussen de leerlingen van de KSE, MEE West-Brabant, de bewoners van Het Anbarg en de Gemeente Etten-Leur.

Week in...week uit
Klik & Bestel
Klik & Meld
Gids/plattegrond
Recht op bijstand
Er zijn 3 vacatures

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl