Gemeente Teylingen

starterswoningen

Teylingen werkt mee aan 10 starterswoningen

13 september 2007

PERSBERICHT 11 september 2007 - De gemeente Teylingen heeft in principe aangegeven, medewerking te willen verlenen aan de bouw van 10 starterswoningen in de Van Wassenaarstraat in Warmond.

Op de plaats van de voormalige werkplaats van aannemingsbedrijf Kool aan de Van Wassenaarstraat 4 te Warmond, heeft de eigenaar het plan opgevat om woningbouw te realiseren voor starters in de woningmarkt.

Historische woonvorm in eigentijds ontwerp

Het initiatief bestaat uit 10 starterswoningen in een hofjesensemble, genaamd Anna's hofje. Deze naam verwijst naar de voormalige eigenaresse van een nabij gelegen sigarenwinkel.

De woningen en de gezamenlijke binnentuin zijn door middel van een toegangspoort afgesloten van de openbare weg. De woningen van gelijke architectuur zijn in een L-vorm om de tuin gegroepeerd.

Het initiatief creëert een historische woonvorm in een nieuw en eigentijds ontwerp. Het ontwerp geeft het gebied een geheel eigen karakter dat verbondenheid en veiligheid uitstraalt. De starterswoningen voorzien in een grote behoefte.

Parkeren

Het parkeren is buiten het projectgebied gelaten. Hiervoor wordt de ruimte benut aan de buitenzijde van de groenstrook tussen de spoorlijn en de van Wassenaarstraat. Het ontwerp gaat uit van haaks parkeren. Tussen de parkeerplaatsen worden bomen geplaatst. Deze oplossing voorziet in het verplaatsen van de bestaande parkeerplaatsen in de groenzone langs de spoorlijn, de `wild' parkeerplekken en het realiseren van parkeerplaatsen voor de hofjeswoningen.

Informatieavond

De initiatiefnemer organiseert dit najaar een informatieavond voor omwonenden. Geïnteresseerden kunnen op deze avond kennismaken met de schetstekeningen over de plannen. Omwonenden ontvangen voor deze avond een uitnodiging.