Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Inspiratie door dvd Chronisch Ziek

Lees de gehele pagina voor of selecteer een gedeelte van de tekst om t e laten voorlezen

Niet bij de pakken neer gaan zitten en laten zien hoe je dat in de praktijk doet: dat is wat de dvd Chronisch Ziek illustreert voor mensen met een chronische aandoening. Ad Poppelaars, directeur van de CG-Raad, nam deze dvd op woensdag 12 september in ontvangst tijdens de presentatie ervan in Bilthoven.

Hanneke Groenteman interviewde zeven mensen met een chronische aandoening over hun leven. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) maakte hiervan een dvd. De dvd geeft een goed beeld van hoe chronisch zieken hun leven op een positieve manier invulling geven.

Verhalen bieden inspiratie

Naast de medische gevolgen van een chronische aandoening staan vooral de sociale en maatschappelijke gevolgen centraal. Hoe verwerk je de diagnose? Wat verandert er in de relaties met naasten? Wat zijn de gevolgen voor het werk? Of wat zijn de gevolgen voor de hoeveelheid energie? Ad Poppelaars: De ervaringen van mensen met een chronische aandoening zijn zeer waardevol. Zo leren kijkers nieuwe kwaliteiten en vaardigheden ontdekken door de verhalen van andere chronisch zieken.

Voor wie?

De dvd is bedoeld ter ondersteuning van en als inspiratie voor mensen met een chronische aandoening. Patiëntenorganisaties, zorgverleners en (medische) onderwijsinstellingen kunnen de dvd gebruiken als voorlichtingsmateriaal. De dvd bevat in totaal 100 videofragmenten. Per thema of per geïnterviewde kan de dvd bekeken worden. Mensen met een chronische aandoening zullen er veel in herkennen.

De dvd kost 6,- incl. verzendkosten. Hoe u de dvd kunt bestellen, leest u op www.dvdchronischziek.nl. De dvd is ook te bestellen bij de CG-Raad, via de webwinkel.

(Geplaatst: 13 september 2007)

---