Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Presentatie van de handreiking 'Maak je eigen Wmo-verhaal'

Lees de gehele pagina voor of selecteer een gedeelte van de tekst om t e laten voorlezen

Op vrijdag 7 september heeft Anouchka van Miltenburg, lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD, de handreiking Maak uw eigen WMO verhaal in ontvangst genomen. Dit gebeurde tijdens de studiebijeenkomst voor besturen van landelijke belangenorganisaties van mensen met een lichamelijke handicap en/of chronisch zieken.

Wmo

Anoucka van Miltenburg vertelt dat de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) sterk is gevoed en ondersteund door de CG-Raad. Zij attendeert de aanwezige bestuursleden op het belang van het compensatiebeginsel. Hierdoor moeten per individu oplossingen worden bedacht om mensen volwaardig aan de samenleving te kunnen laten deelnemen.

Overhandiging van de handreiking aan Anouchka van Miltenburg

Handreiking

Bij de uitvoering van de Wmo zijn er veel onderlinge verschillen in gemeentelijk beleid mogelijk. Daarom is het belangrijk dat de landelijke belangenorganisatie een goed beeld krijgt van hoe deze wet in de praktijk voor zijn leden uitpakt.

Bijeenkomst

De eerste presentatie is van Mevrouw Thea van Eig van patiëntenvereniging Cerebraal. Zij vertelt hoe zij deze handreiking samen met de CG-Raad hebben ontwikkeld. Daarnaast ging ze in voorbeeld hoe een organisatie concreet invulling kan geven aan individuele belangenbehartiging voor leden. Piet Vreeswijk van de CG-Raad legt uit welke mogelijkheden de Wmo biedt voor de landelijke patiëntenverenigingen. Tot slot is besproken wat de handreiking Maak uw eigen Wmo verhaal kan betekenen voor de lokale ondersteuning van leden door landelijke organisaties.

Verdere verspreiding van de handreiking

De studiebijeenkomst werd zeer goed bezocht. Kon u er niet bij zijn? Deze lidorganisaties kunnen één exemplaar opvragen bij secretariaat@cg-raad.nl. De CG-Raad onderzoekt op dit moment de mogelijkheid om deze handreiking op een interactieve manier aan te bieden.

(Geplaatst: 30 juli 2007)

---