Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Nieuws uit het Dagelijks Bestuur

De nieuwsbrief van het Dagelijks Bestuur is weer uit.

DB-Nieuwsbrief

Week:37 2007

Berichten uit de Dagelijks Bestuursvergadering van11 september 2007

Onderhoud oever Kralingse plas

Door het vele slechte weer van de laatste tijd en het daardoor ontstaan van zware golfslag op de Kralingse plas is de oever nabij Minang Kabau en de Boulevard beschadigd geraakt. Langs de oeverwering spoelt grond weg en het voetpad dreigt te verzakken. Om verder schade te voorkomen heeft het DB opdracht gegeven herstelwerkzaamheden uit te voeren. De kosten hiervan worden ten laste gebracht van de post investeringen watergangen.

Evaluatie interventieteam

Sinds maart 2006 is het interventieteam Kralingen-Crooswijk operationeel. Bij de instelling van het team is besloten dat er na een jaar een tussenevaluatie zou plaatsvinden. Deze evaluatie is gehouden en hieruit komt naar voren dat de inzet van het interventieteam een goede aanvulling is op de diverse programmas. In het eerste jaar is er vooral geïnvesteerd in samenwerking, relatiebeheer en het ontwikkelen van de juiste werkwijze. Er dient nog verder gewerkt te worden aan de structuur in het werk van het team en de koppeling met andere onderdelen van de sluitende aanpak van (jeugd)overlast.

De partners in het team hebben de wens uigesproken dat het Interventieteam wordt voortgezet.

Het DB heeft naar aanleiding van de evaluatie besloten het projectplan te laten aanvullen, het team op projectbasis tot 2010 voort te zetten en uiterlijk eind 2009 een besluit te nemen of het Interventieteam structureel in de deelgemeentelijke organisatie ondergebracht moet worden.

Bijdrage voor Wijktheater De Tamboer

Het DB heeft besloten om Wijktheater De Tamboer een extra subsidie toe te kennen voor het organiseren van culturele activiteiten. De Dienst Kunst en Cultuur subsidieert een zelfde bedrag.

Schriftelijke vragen

Het DB heeft vragen van de PvdA over de resultaten van het Gezondheidsonderzoek van de GGD beantwoord. Het DB antwoord op vragen over gezonde leefstijl en gebruik van cannabis, drank en sigaretten dat zij geen betrokkenheid heeft bij de openbare gezondheidzorg. Dit is op stedelijk niveau bij de GGD ondergebracht.