Partij voor de Vrijheid (PVV)


donderdag 13 september 2007
Vragen van de leden Wilders en Fritsma (beiden PVV) aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het plaatsen van hekken, die tijdens de ramadan criminele moslims tegen moeten houden.


1.)
Bent u bekend met het bericht "Boze bewoners lopen stuk op besluit anti-boefjeshekken"? (*)

2.)
Hoe beoordeelt u het dat tijdens de ramadan hekken om een seniorenflat in de Utrechtse wijk kanaleneiland geplaatst moeten worden, om bejaarden te beschermen tegen criminele moslims? Deelt u de mening dat dit symbool staat voor de totale mislukking van de multiculturele samenleving?

3.)
Waarom kunnen islamitische straatterroristen niet aangepakt worden zonder dat bejaarden daar last van hebben? Deelt u, in het verlengde daarvan, de mening dat niet de slachtoffers, maar de daders achter een groot hek gezet moeten worden?

4.)
Hoe beoordeelt u het dat volgens de wijkchef van de politie de criminaliteitscijfers tijdens de islamitische vastenmaand verdubbelen?


5.)
Kunt u uitleggen wat de verklaring is van de toename van criminaliteit tijdens de ramadan? Worden er tijdens de ramadan bijvoorbeeld fellere preken gehouden die een ophitsende werking hebben op moslims?
6.)
Bestaat het verband tussen ramadan en toenemende criminaliteit ook in andere wijken / delen van Nederland waar veel moslims wonen? Zo ja, kunt u daar gegevens en cijfers over verstrekken?
7.)
Bestaat er ook in andere religies een verband tussen belangrijke religieuze dagen en toenemende criminaliteit? Zo ja, kunt u ook daar gegevens en cijfers over verstrekken? Zo neen, wat zegt dit volgens u over de islam?

(*) http://www.ad.nl/utrecht/article1652962.ece


____________________