Waterschap Zuiderzeeland



Waterschap Zuiderzeeland zoekt leden voor jongerenpanel

Waterschap Zuiderzeeland is gestart met de werving van leden voor zijn tweede jongerenpanel. Zuiderzeeland wil met het jongerenpanel direct in contact komen met jongeren in Flevoland. Dit jaar zoekt het waterschap ongeveer 10 jongeren die mee willen werken aan het opzetten van een campagne voor leeftijdsgenoten en die daarnaast het waterschap willen promoten.

Het jongerenpanel gaat zich bezighouden met een unieke campagne. Jongeren houden zich bezig met projectorganisatie en maken een publiciteitsplan. Ook bedenken ze communicatiemiddelen, zoals een krant, een webpagina of andere leuke middelen, die ze zelf gaan uitwerken.
Het waterschap is op zoek naar jongeren van 14, 15 of 16 jaar oud, die op vmbo, havo of vwo zitten en die het leuk vinden om een campagne te organiseren. De panelleden krijgen, als de opdracht succesvol volbracht is, een financiële vergoeding van maar liefst 250,- euro. Het panel start in januari 2008 en eindigt in januari 2009. Waterschap Zuiderzeeland is nog op zoek naar enthousiaste jongeren. Zij kunnen zich tot 1 oktober opgeven door een mailtje te sturen naar communicatie@zuiderzeeland.nl.

Waterschap Zuiderzeeland vindt het belangrijk om inwoners van Flevoland zo goed mogelijk te informeren over het werk van het waterschap. Om feedback te krijgen, heeft het waterschap naast het jongerenpanel vorig jaar ook een klantenpanel opgericht. Vorig jaar is gestart met een jongerenpanel. De jongeren, verspreid uit Flevoland, hebben de website toegankelijk en aantrekkelijker gemaakt voor jongeren. Meer informatie is te vinden op www.zuiderzeeland.nl.