KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

13-9-2007

Watersportverbond ondertekent Convenant Varen doe je Samen

Op de Hiswa te Water is het Convenant Varen doe je samen ondertekend door staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat en een aantal grote partijen als het Watersportverbond.

In 2004 is al een start gemaakt om onduidelijke en onoverzichtelijke vaarwegknooppunten van Noord- en Zuid-Holland in kaart te brengen. Hieruit voortvloeiend is nu een convenant gekomen dat moet zorgen voor een bevordering van de veiligheid van de scheepvaart, het vergroten van het kennisniveau van de pleziervaarders en een betere doorstroming van het verkeer op de vaarwegen.

Met het tekenen van het convenant willen alle betrokken organisaties zorgen voor een vermindering van het aantal ongelukken of bijna ongelukken op het water. Door de groei van zowel de pleziervaart als de beroepsvaart is het op bepaalde momenten behoorlijk druk op het water en neemt de kans op ongelukken toe, aldus Paul Hamelynck, bestuurslid van het Watersportverbond. Gelukkig zijn er nog steeds weinig ongelukken en dat willen we in de toekomst graag zo houden.

De vaarkaartenmap Varen doe je samen wordt uitgebreid naar een volledige dekking van het hele land en een ander belangrijk project dat voortvloeit uit het convenant is het maken van een website waar in de toekomst de vaarkaarten van te downloaden zijn.

De partijen die het convenant, naast het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, ondertekenden zijn:
Koninklijke Schippersvereniging Schuttevaer, HISWA vereniging, ANWB, het gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam, het Havenbedrijf Rotterdam, Groningen Seaports en de betrokken provincies.

E-mailadres:yvonne.vlek@watersportverbond.nl