Ministerie van Buitenlandse Zaken

Meer Europa in de klas

13 sep 2007 | EuropaEuropa.nl, de internetportal voor Europa in het onderwijs, is vernieuwd.

EuropaEducatief.nl is dè onderwijswebsite voor docenten die in de klas aandacht willen besteden aan het thema Europa. De vernieuwde website biedt niet alleen lesmateriaal, maar ook actueel Europees nieuws, kaarten, beeldmateriaal en diverse links en tips voor docenten om het onderwerp Europa zo goed mogelijk te kunnen behandelen in de les. Het lesmateriaal is voorzien van een waarderingssysteem, zodat in één oogopslag duidelijk is hoe de lessuggesties door collega-docenten worden gewaardeerd. Ook is het mogelijk om via de site een persoonlijk profiel aan te maken. Hiermee worden docenten direct op de hoogte gesteld van het verschijnen van nieuwe lessen.

Naast lesmateriaal biedt EuropaEducatief.nl ook ruimte aan andere organisaties, waaronder het Europees Platform voor het Nederlands Onderwijs en de vertegenwoordiging van de Europese Commissie, om hun lesmiddelen aan te bieden. De site biedt daarmee een overzicht van beschikbare lesmaterialen over Europa, zodat docenten hier eenvoudig een keuze uit kunnen maken.

De website EuropaEducatief.nl is een initiatief waarmee het ministerie van Buitenlandse Zaken meer aandacht wil genereren voor Europa in het Nederlandse onderwijs.

Meer informatie



* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl