Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Trio-bedrijven en Baanvak gaan samen verder - persbericht 070, 2007

Het Sociale Werkvoorzieningschap Trio-bedrijven en het reïntegratiebedrijf Stichting Baanvak gaan samenwerken in een nieuw op te zetten Bedrijf voor Werk en Reïntegratie (BWR). In juni zijn de uitkomsten van een onderzoek naar een vergaande samenwerking afgerond. In september worden de uitkomsten aan de gemeenteraden van Haren, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren voorgelegd.

Met het Bedrijf voor Werk en Reïntegratie ontstaat een effectieve en efficiënte inrichting van de publieke en lokale infrastructuur op het gebied van Werk en Activering voor personen met een grote achterstand op de arbeidsmarkt. Het BWR staat onder leiding van algemeen directeur, mevrouw drs. M.G.P. Staps-Verschuuren, die deze maand met haar werkzaamheden is begonnen. Zij heeft onder andere de taak het principebesluit om tot één bestuur te komen uit te werken, evenals een gezamenlijke dienstverleningsconcept van het BWR. Als gevolg van de samenwerking zal Stichting Baanvak in oktober verhuizen naar de Trio-locatie aan de Vosholen.

Voor de door de gemeenten af te nemen dienstverlening zal een integraal meerjaren prestatiecontract worden opgesteld. Trio-bedrijven is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Haren, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren. Het beheer van de Stichting Baanvak wordt gevormd door de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.