Belgische Federale Overheid


13-09-2007

Fedict lanceert banneringcampagne voor interactieve landkaart

De elektronische identiteitskaart (eID) is al wijdverspreid in België. Toch kennen vele gebruikers de bestaande toepassingen ervan te weinig. Daarom ontwikkelde Fedict een online, interactieve landkaart waarop alle toepassingen te zien zijn. Begin september 2007 lanceert ze de kaart met een banneringcampagne.

Op dit moment bestaan er in België 376 toepassingen voor de elektronische identiteitskaart. Deze toepassingen zijn erg uiteenlopend: van het inchecken in een hotel tot het online aangeven van belastingen met Tax-on-web.

Fedict lanceerde een online, interactieve landkaart op de website www.eid.belgium.be waarop al deze toepassingen te zien zijn. Zo kunnen zoveel mogelijk burgers het praktische gebruik van de eID leren kennen. Naast lokale, gewestelijke en federale toepassingen van de overheid staan er ook toepassingen uit de privésector op de kaart.

Fedict start samen met de Kanselarij van de Eerste Minister een online promotiecampagne om zoveel mogelijk Belgen naar de landkaart te leiden. Het vroeg alle steden en gemeenten en een groot aantal overheidsinstellingen om een banner op hun site te plaatsen die naar de landkaart linkt. Bijna een derde van de 589 steden en gemeenten reageerde hierop intussen positief.