Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (13/09)

TILBURG, 13 september 2007

Arrestaties na aantreffen hennep

TILBURG: dinsdag 11 september ontmantelde de politie een hennepkwekerij in een woning aan de Puccinistraat. Daarbij werden 357 hennepplanten aangetroffen, in beslag genomen en vernietigd. Medewerkers van Essent die bij deze actie aanwezig waren, gaven aan dat er op illegale wijze stroom werd verkregen en dat de gecreëerde stroomvoorziening brandgevaarlijk was. Woensdag 12 september arresteerde de politie de bewoner van de woning. Het ging om 24-jarige inwoner van Tilburg. Hij ontkent dat hij iets met de wietplantage te maken heeft. Toch is tegen de man proces-verbaal opgemaakt op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

TILBURG: In een achtertuin aan de Wim Brekelmansstraat werd wiet gekweekt. Omwonenden klaagden over de stankoverlast die dat met zich meebracht. De wijkagent trof een plantage van circa 2 x 4 meter aan met grote hennepplanten (1,80 meter). De eigenaar, een 27-jarige Tilburger, werd woensdagmiddag 12 september gearresteerd. Toen de agenten overgingen tot de ruiming van de hennepplanten, werd de man verbaal agressief en beledigde hij de agenten. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie gaat overigens niet op één anonieme tip af. De binnengekomen informatie wordt altijd verder onderzocht voordat tot een doorzoeking wordt overgegaan.

Politie neemt vuurwapen in beslag bij Tilburger

TILBURG: De politie nam woensdagmiddag 12 september een vuurwapen in beslag bij een 27-jarige inwoner van Tilburg. Uit anonieme tips en daaropvolgend onderzoek bestond de verdenking dat de man een vuurwapen in zijn bezit zou hebben. Dat bleek ook het geval. De man kreeg bij zijn arrestatie de kans om het vuurwapen uit te leveren. Op zijn aanwijzing vond de politie en revolver, van het merk Taurus, type Brasil met bijbehorende 25 stuks .22 munitie.
De man is gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Het wapen en de munitie zijn in beslag genomen. Er is proces-verbaal opgemaakt op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

134 bekeuringen bij grote verkeerscontroles

OISTERWIJK / MOERGESTEL / BERKEL ENSCHOT / UDENHOUT:
De politie hield woensdag 12 september gedurende gehele middag en avond verkeerscontroles. Dat gebeurde in samenwerking met deurwaarders van de belastingdienst en medewerkers van de motorrijtuigenbelasting. Controleplaatsen waren ingericht in Moergestel (2x) , Oisterwijk (2x), Berkel-Enschot, Udenhout. Er werkten 38 opsporingsambtenaren aan de actie mee.

Totaal is er 134 keer proces-verbaal opgemaakt:
56 x snelheid (snelheden binnen de kom tussen de 61 en 79 km/u) 54 x pv's voor het niet dragen gordel
overigen: o.a. niet kunnen tonen identiteitsbewijs, technische gebreken, niet handsfree bellen, niet dragen helm en niet kunnen tonen rij- en/of kentekenbewijs.

Medewerkers van de belastingdienst deden in totaal 7 beslagleggingen gedaan Zij inden voor een bedrag van 8046,- aan openstaande boetes Aan achterstallige belastingschulden (zogenaamd fiscaal belang) werd een bedrag van euro 90.717,- achterhaald.

Medewerkers van de motorrijtuigenbelasting maakten proces-verbaal op voor
2 x misbruik bedrijfsvoorwaarden gebruik auto
3 x misbruik handelaarskentekens,

1 x misbruik van buitenlands geschorst kenteken. Deze zaak is overgedragen aan de douane.

Door rood: 130,- boete

TILBURG: Bij een roodlicht controle op woensdag 13 september gingen 13 overtreders op de bon. De controle vond plaats tussen 07.15 tot 08.00 uur.

- Vanaf Ringbaan Oost linksaf de Bosscheweg op 9 bekeuringen.
- Vanaf Ringbaan Oost rechtdoor onder viaduct 4 bekeuringen Het boetebedrag voor het rijden door rood licht bedraagt 130,-

Inbraakmelding leidt naar hennepkwekerij

TILBURG: De Tilburgse politie stuitte woensdagavond 12 september onverwacht op een hennepkwekerij. Dat gebeurde rond 19.20 uur in een woning aan de Outshoornstraat. Omwonenden hadden de politie gebeld te melden om een verdachte situatie te melden. Vermoedelijk werd er iemand mishandeld, zo luidde de melding. De gewaarschuwde agenten constateerden dat er niemand thuis was. Het rook sterk naar hennep in de bewuste woning, wat reden was voor een nader onderzoek. Op de bovenverdieping vonden agenten een hennepkwekerij, verdeeld over twee slaapkamers. De hennepkwekerij had een capaciteit voor circa 375 hennepplanten.

Medewerkers van elektriciteitsproducent Essent stelden vast dat er met de meter gefraudeerd was en er vermoedelijk ook sprake is van diefstal van stroom. In overleg met de Officier van Justitie is de plantage is ontmanteld, waarna de hennepplanten en diverse groeibenodigdheden vernietigd zijn. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in deze zaak.

Auteur: Jeroen Steenmeijer