Provincie Noord-Holland

Urban Alliance wint Gouden Kans

13-9-2007

Urban Alliance heeft dinsdag 11 september de Gouden Kans gewonnen, de prijs voor de meest innovatieve onderneming van Noord-Holland.

Urban Alliance is een samenwerkingsverband van vier ondernemers die zich bezighouden met 'mediatecture': een baanbrekend gebruik van bewegend beeld en geluid in de openbare ruimte.

Uitreiking Gouden Kans

De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse evenement van Het Kansenkanon, het meerjarige innovatieprogramma van Syntens en de provincie Noord-Holland. Negen projecten en bedrijven mochten zich daar presenteren, waarna het publiek de winnaar koos. Het werd een spannende avond.

Zwenkwiel
Met een klein verschil werd Rollerlift uit Hilversum tweede. Dit bedrijf liet een nieuw soort zwenkwiel zien, waarmee zware containers moeiteloos over drempels kunnen worden getrokken. Het Zaanse d-Switch werd derde met de toepassing van piëzotechniek in allerhande consumentenproducten.

Innovatierede

De Innovatierede, die tijdens de 'Tweede Dinsdag van September' altijd wordt uitgesproken, kwam deze keer van gedeputeerde Jaap Bond. Hij liet weten dat hij Het Kansenkanon graag wil voortzetten. Het programma zou officieel binnenkort aflopen.

Kans

Deze innovatieprijs is voor ons een geweldige kans, vertelt Jasper Klinkhamer, een van de vier ondernemers in Urban Alliance. We winnen hiermee tienduizend euro, te besteden aan onderzoek en public relations en dat is voor ons een aanzienlijk budget."

De winnaars voelen zich erg gesteund door Het Kansenkanon. Syntens en de provincie Noord-Holland hebben ons echt geholpen onze manier van werken te structureren. Het is werkelijk fantastisch hoe ze ons hebben geholpen en dat nog steeds doen. vertelt Klinkhamer. We hopen ook in de toekomst nog heel veel gebruik van Het Kansenkanon te kunnen maken, bijvoorbeeld op het gebied van merkenrecht en met het oog op onze buitenland-ambitie.