Datum: 13 september 2007

Leiden Verdachte van diefstal met bedreiging aangehouden

De politie van Leiden heeft op donderdag 13 september een 44 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van diefstal gevolgd door bedreiging.

De diefstal vond plaats op zaterdag 17 februari. De verdachte liep rond 11.00 uur de slijterij van de supermarkt uit aan de Langegracht. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af waarop het winkelpersoneel achter de man aan ging en een van hem een dure fles whisky terug kreeg. Daarna wilde de man weglopen. Op het moment dat het personeel de man mee naar binnen wilde nemen, trok hij uit zijn binnenzak een groot mes en maakte stekende bewegingen naar het personeel en bedreigde hen. Omdat niemand gelukkig de held wil speelde, vertrok de man op zijn fiets.

Via Team West van RTV West werd er een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. Na de uitzending volgden tips die de politie op het spoor van de verdachte zette. Uiteindelijk is de verdachte na onderzoek naar zijn verblijfplaats aangehouden. De verdachte zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Nieuwkoop Insluiping in woning Op woensdagavond 12 september is er uit een woning aan de Kastanjelaan een geldbedrag weggenomen. De dader(s) zijn vermoedelijk via de achterzijde van de woning binnengekomen. De deur was niet goed op de slot gedraaid wat de dader(s) de mogelijkheid gaf de woning in te sluipen. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844. De insluiping vond vermoedelijk plaats tussen 17.00 uur en 23.00 uur.

Insluipingen De politie adviseert ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. In de zomer merkt de politie een toename van insluipingen, omdat ramen en deuren open kunnen staan voor frisse lucht terwijl de bewoner even boven is. Dieven hebben maar enkele luttele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan.

Ter Aar Onder invloed achter het stuur De politie controleerde op woensdag 12 september, rond 00.55 uur, een 56 jarige vrouw uit Ter Aar aangehouden. De vrouw reed in haar auto over het Beverlanderhof en werd staande gehouden en gecontroleerd op de aanwezigheid van alcohol. De uitslag van de blaastest betrof 385 ug/l (de limiet in het verkeer is 220 ug/l) dit leverde haar een rijverbod van 3 uur op en een proces-verbaal.

Zevenhoven Onder invloed in het verkeer Agenten hielden op donderdag 13 september, rond 02.00 uur, op de F.M. Baudstraat een automobilist aan. De automobilist, een 54 jarige man uit Zevenhoven, bleek onder invloed te zijn van alcohol. De man blies op het politiebureau een uitslag van 320 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en er wordt tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Aanhoudingen wegens samenscholing De politie heeft op woensdag 12 september, om 22.25 uur, drie jongens aangehouden wegens het samenscholen op de Prins Hendrikstraat. De jongens werden gezien op de camera's van stadstoezicht en hielden zich met zijn vijven op. Omdat er een samenscholingsverbod geldt gingen agenten erop af. De jongens renden weg en uiteindelijk hebben de agenten nog drie jongens van 15,16 en 17 jaar uit Gouda aan kunnen houden. De ouders van de jongens zijn door de politie over hun overtreding in kennis gesteld. De politie zet de controles op het samenscholingsverbod voort.

--- einde berichten ---


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --