PvdA Rotterdam


Vandaag in de Raad

Do 13 Sep 2007 - Redactie
Vandaag in de Raad

Vandaag werd in de actualiteitenraad allereerst gesproken over het voortbestaan van de crisisopvang voor kinderen Tante Saar Daarna stond het vrijwilligerswerk door ambtenaren en de uitbreiding van het deelgemeentekantoor in Hillegersberg-Schiebroek op de agenda.

Tante Saar
De SP vroeg aandacht voor Tante Saar, een kinderopvang die 24 uur per dag open is en ook crisisopvang biedt. Die partij maakte zich zorgen over de mogelijkheden voor 24uurs kinderopvang in de stad en over de toekomst van de ID-ers die daar nu werken.
PvdA-wethouder Dominic Schrijer zei dat er in Rotterdam voldoende goede kinderopvangmogelijkheden zijn en dat het ook het belangrijk is dat ID-ers met goede perspectieven, bijvoorbeeld door werkervaring bij Tante Saar, moeten uitstromen naar betaalt werk. En die uitstroom verloopt goed.
Tante Saar kan door de kosten bij haar cliënten in rekening te brengen meer geld verdienen om zo het hoofd boven water te houden, aldus Schrijer. Hier ligt voor de gemeente geen specifieke taak om zich extra in te zetten voor het behoud van Tante Saar, omdat er voldoende kinderopvangmogelijkheden van goede kwaliteit in Rotterdam zijn.

PvdA steunt vrijwilligerswerk ambtenaren
De gemeente Rotterdam maakt het mogelijk voor ambtenaren om onder werktijd vrijwilligerswerk te verrichten. De helft van deze tijd worden zij doorbetaald. De SP stelde hier vragen over. De PvdA vond, bij monde van Ronald Motta, dat ambtenaren door het verrichten van vrijwilligerswerk met hun poten in de klei staan en hun kennis van en betrokkenheid bij de stad en haar inwoners, vergroot. Ronald Motta: Rotterdam geeft hiermee een duidelijk signaal dat vrijwilligerswerk belangrijk is. En goed voorbeeld doet volgen. Het overgrote deel van de raad was het eens met dit standpunt van de PvdA. Wethouder Baljeu zei dat het stimuleren van vrijwilligerswerk op deze manier een voorbeeld is voor de bedrijven in de stad. Baljeu: Daar kan Rotterdam trots op zijn.

Deelgemeentekantoor Hillegersberg/Schiebroek
Leefbaar stelde vragen over de uitbouw aan het historische kantoor van de deelgemeente Hillegersberg/Schiebroek. Daar schijnen problemen mee te zijn vanwege zeldzame vleermuizen in het gebied. PvdA-raadslid Richard Moti vroeg wat de situatie nu daadwerkelijk is en of er sprake is van een dwangsom, zoals LR stelde. Wethouder Dominic Schrijer antwoordde dat er zeer zorgvuldig met de situatie wordt omgegaan. Er wordt niet gebouwd en er is ook geen sprake van een dwangsom. Er wordt alleen een vergunning afgegeven voor de aanbouw als aan alle wetgeving is voldaan. Op dit moment voldoen de plannen niet en wordt gezocht naar een goede oplossing ook voor de vleermuizen.