RTL Group

Volop video op nieuwe website RTL Nieuws

Het laatste nieuws altijd het beste in beeld. Op donderdag 13 september gaat de volledig vernieuwde website www.rtlnieuws.nl online. Dagelijks worden de bezoekers van deze site op de hoogte gehouden van dé nieuwsbeelden uit binnen- en buitenland. Een zeer uitgebreid aanbod van de belangrijkste en meest spraakmakende beelden komt kristalhelder voorbij. Deze nieuwsvideos worden gemaakt door de redactie van het RTL Nieuws en worden vergezeld door uitgebreide berichten en bijbehorende achtergronden. De nieuwsitems zijn makkelijk te vinden dankzij de vernieuwde zoekfunctie.

Ook de interactie met de bezoeker wordt sterk vergroot. Het publiek kan reageren op het nieuws en de video's of berichten doorsturen aan vrienden. Tevens kan het publiek zelfgemaakte nieuwsvideos en fotos naar de redactie sturen. De beste beelden worden gepubliceerd op internet en mogelijk zelfs in de tv-bulletins.

Nieuw is de RTL Nieuws-minuut. In deze snelle video-update, die meerdere keren per dag wordt ververst, komen de belangrijkste nieuwsfeiten in hoog tempo voorbij. Verder blijft de populaire dagelijkse nieuwsquiz een vast onderdeel.

RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar over de nieuwe site: Het online bekijken van videos heeft een enorme vlucht genomen. Geen enkele Nederlandse site biedt zoveel videos met actueel nieuws. Voor mensen die de belangrijkste nieuwsbeelden geen moment willen missen, staat www.rtlnieuws.nl 24 uur per dag klaar.

Website:RTL Nieuws

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, RTL Nederland communicatie via tel. 035-6718933 of via jasper.teijsse@rtl.nl