Ingezonden persbericht


13 september

Van Velzen op gratis Tilburg Studenten Festival

Donderdagavond 13 september zal in Tilburg voor de derde maal Tilburg Studenten Festival plaatsvinden en wel op het Willemsplein in hartje binnenstad, bij hét kasteel van Tilburg. Een groots en gratis toegankelijk muziekfestival met een aantrekkelijke programmering. Van 19:30 uur tot 23:00 uur zetten o.a. Albert West, Ben Liebrand, Henry Huijsmans en Van Velzen met zijn band een spetterend optreden neer voor zowel studerend Tilburg als alle andere belangstellenden. Het Festival verplaatst zich na 23.00 uur naar cafés Brandpunt, Bolle en Boogie Wonderland aan het Piusplein, waar tot 04:00 doorgefeest kan worden

Het evenement kan wederom rekenen op steun van gemeente, Universiteit van Tilburg, Fontys Hogescholen, Avans Hogeschool, diverse ondernemers en Tilburgs grootste studentenvereniging Plato. Tilburg Studenten Festival draagt bij aan het beleid van de gemeente om Tilburg als echte studentenstad te ontwikkelen en profileren en de contacten van studenten met de stad te versterken. Het evenement voorziet in deze wensen door studenten een groot evenement te laten organiseren voor zowel alle studenten als de rest van de Tilburgse bevolking. De vorige editie werd met ongeveer 3000 bezoekers als zeer succesvol beschouwd. Toen gaven onder andere Harry Slinger, Hillstreet, George Baker en DJ-s Spike en Jamie van de Haagse band Direct een optreden.

Ook dit jaar verwacht de organisatie grote belangstelling voor het evenement. Net als afgelopen jaar zal Henry Huijsmans het geheel presenteren en enkele nummers ten gehore brengen.

Discussieforum
Voorafgaand aan het festival wordt dit jaar wederom een vrij toegankelijk discussieforum gehouden over Tilburg Studentenstad. Vertegenwoordigers van onder andere politie, onderwijsinstellingen, gemeente Tilburg, horeca instellingen en studenten praten over het thema 'Veiligheid in Tilburgse binnenstad'. Het discussieforum zal om 18.30 uur aanvangen in Café de Boekanier aan de Stadhuisstraat. Discussieleider Richard Engelfriet zal aan de hand van scherpe stellingen bij de aanwezigen trachten te achterhalen hoe het met de veiligheid in de binnenstad staat en hoe dit eventueel kan worden verbeterd.

Tilburg Studenten Festival, een non-profit organisatie, wordt mede mogelijk gemaakt door onderwijsinstellingen, de gemeente Tilburg, diverse sponsoren en Horeca Project Bureau Mise en Place. Laatstgenoemde zal samen met de organisatie zorg dragen voor de horecavoorzieningen op het Willemsplein.

Inmiddels is de uitgebreide promotie voor het evenement gestart. Op diverse wijzen zal er reclame voor het evenement worden gemaakt. Bijvoorbeeld middels studentikoze en ludieke fietsreclame. En ook is er een internetsite www.tilburgstudentenfestival.nl

Noot voor de pers:

www.tilburgstudentenfestival.nl

Voorlichter Jeroen Pin Tel: 06 41150801 E-mail: algemenezaken@tilburgstudentenfestival.nl


---- --